Verbond van verzekeraars

Themamiddag Stichting Implementatie GIDI

De Stichting Implementatie GIDI (Gedragscode Informatieverstrekking Dienstverlening Intermediair), die de implementatie van de GIDI bij het niet-georganiseerde intermediair op zich neemt, organiseert op 13 februari een themamiddag. De bijeenkomst is in eerste instantie bedoeld voor verzekeraars die zich inmiddels bij de stichting hebben aangemeld, maar ook de nog niet aangemelde maatschappijen zijn van harte welkom deze middag bij te wonen.

De GIDI geldt sinds 1 januari 2002 in de dienstverlening tussen assurantie-intermediairs en hun klanten. De gedragscode moet bewerkstelligen dat klanten een goed inzicht krijgen in de dienstverlening van het assurantie-intermediair. Tussenpersonen die zijn aangesloten bij de NBVA of de NVA zijn via het lidmaatschap automatisch gebonden aan de gedragscode, maar dat geldt niet voor het niet-aangesloten intermediair. Om ook deze tussenpersonen te overtuigen van het belang van de GIDI hebben verzekeraars, die deel uitmaken van de Commissie Intermediaire Distributie van het Verbond, het initiatief genomen voor een gezamenlijke aanpak. Dit heeft geresulteerd in de Stichting Implementatie GIDI. Het bestuur van de stichting is samengesteld uit leden van de Commissie Intermediaire Distributie van het Verbond. Beoogd voorzitter is de heer W. van Es.

Plan van aanpak
De Stichting Implementatie GIDI organiseert op 13 februari een themamiddag, waarbij onder meer informatie wordt verstrekt over de doelstellingen van de stichting, het plan van aanpak en de kosten van de implementatie. Verzekeraars die zijn aangemeld bij de stichting, hebben al een uitnodiging voor de themamiddag ontvangen. Het Verbond vindt het echter van groot belang dat alle verzekeraars zich aansluiten, om zodoende het gehele niet-georganiseerde intermediair te bereiken. Ook verzekeraars die nog niet zijn aangemeld bij de stichting, zijn daarom van harte welkom. Tijdens de themamiddag kunnen zij zich alsnog aanmelden bij de stichting.

januari 2002