MAYCROFT CONSULTANCY SERVICES

Nederlanders trainen energiebedrijven wereldwijd

Inspelend op de groeiende kennisbehoefte bij energiebedrijven hebben Energy Global en Maycroft Consultancy besloten hun expertise te bundelen. Gezamenlijk bieden deze Nederlandse ondernemingen trainingen aan over handel, portfolio-management en risico-management van elektriciteit, gas, weerderivaten en emissierechten. Door de deregulering van de internationale energiemarkten komen er steeds meer en complexere derivaten-producten en risico management concepten. Cyriel de Jong van Energy Global: 'Het Enron debacle laat zien dat dit bij onjuist gebruik niet zonder risico is. Om in de nieuwe competitieve omgeving te overleven, is het voor energiebedrijven zaak directie en werknemers de juiste kennis bij te brengen.'

Op de E-World of Energy beurs, die van 13 tot 15 februari in Essen, Duitsland plaatsvindt, zal de nieuwe samenwerking voor het eerst aan de Europese energiemarkt gepresenteerd worden. Kasper Walet van Maycroft zegt: 'Wij zien een duidelijke behoefte bij energiebedrijven om hun medewerkers te trainen. Niet alleen in markten die nog aan het begin van de deregulering staan, maar zeker ook bij bedrijven in Duitsland en Nederland'. Energy Global en Maycroft hebben afzonderlijk van elkaar wereldwijd al vele seminars, workshops en trainingen gegeven aan bedrijven afkomstig uit landen zoals Japan, Singapore, Thailand, Engeland, Duitsland, Polen, Tsjechië, België en Nederland.

De trainingen worden ondersteund door zelfontwikkelde simulatie-games, 'Carthage' genaamd. Deze Internet-games vormen een effectieve manier om de deelnemers op speelse wijze de verschillende producten en risico's in de markt te leren kennen. Door de simulaties kan de theorie meteen in de praktijk getoetst worden zonder dat er echt geld op het spel staat. Om de werkelijkheid zo goed mogelijk na te bootsen, maken de simulaties gebruik van realistische prijzen en marktcondities. De trainingen kunnen zowel op locatie als in de professioneel ingerichte trading room in Rotterdam gegeven worden.

Voor nadere informatie en contact:

Kasper Walet
Maycroft Consultancy Services
Tel: 020 4632468
Mobiel: 06 53818191
Email: walet@maycroft.com

of

Caroline van
Hof

Energy Global
Tel: 010 2906985
Email: carolinevanhof@finedge.nl