CLINICLOWNS NEDERLAND

Oranje speelt een tweetje met CliniClowns Nederland

Persbericht

Zeist/Amersfoort, 7 februari 2002

Oranje speelt een-tweetje met CliniClowns Nederland

Het Nederlands voetbalelftal speelt woensdag 13 februari aanstaande in de Amsterdam ArenA een oefeninterland tegen Engeland. De wedstrijd begint om 20.30 uur en wordt live uitgezonden door RTL5. In het kader van haar goede doelen beleid heeft de KNVB deze wedstrijd als actiedoel toegewezen aan Stichting CliniClowns Nederland (SCN). Sinds 2001 steunt de KNVB vier keer per jaar een goed doel, dat gekoppeld wordt aan evenzoveel interlands.

Op initiatief van SCN staat er voorafgaand aan de traditional Nederland - Engeland een heuse wereldrecordpoging oranje neuzen dragen op stapel.
Alle bezoekers ontvangen hiervoor bij binnenkomst in de Amsterdam ArenA een flyer met uitleg en een oranje clownsneus. Deze neus dient vlak voor aanvang van het duel te worden opgezet. Foppe de Haan, Heerenveen-trainer en goodwill-ambassadeur van CliniClowns, en ex-international Aron Winter geven hiervoor vanaf het veld het sein neus op. De neuzen moeten minimaal één minuut opblijven. Gedurende die minuut wordt het publiek gefotografeerd en gefilmd, waarna er twee prijswinnaars worden uitgekozen, die een mooie verrassing krijgen.

De KNVB steunt bij ieder evenement (interland) een charitatieve instelling op financieel en publicitair vlak, zoals omschreven staat in het vernieuwde goede doelenbeleid van de bond. Ze acht dit van belang, aangezien voetbal een sociaal bindmiddel in de Nederlandse samenleving vormt. De KNVB beoogt hiermee haar maatschappelijke bewustzijn en verantwoordelijkheden te tonen.

CliniClowns Nederland is zeer verheugd over deze publicitaire en financiële steun van de KNVB, de grootste sportbond van Nederland. CliniClowns is het afgelopen jaar sterk gegroeid. Inmiddels bezoeken 60 CliniClowns zieke kinderen in 100 ziekenhuizen door heel Nederland. Deze specialisten van de lach bieden op verantwoorde en professionele wijze gezonde afleiding aan alle zieke kinderen: of ze nu ernstig ziek zijn of kortstondig in het ziekenhuis verblijven.


---