Programmabureau Advies Overheid.nl

Albrandswaard digitaliseert gemeentegids online

De gemeente Albrandswaard heeft een digitale primeur: samen met Segment Interactieve media en Suurland Falkplan is de gemeente erin geslaagd een nieuwe module voor zijn website te ontwikkelen: De digitale adressengids.

De papieren gemeentegids van Albrandswaard kent net als die van vele andere gemeenten een uitgebreid overzicht van alle belangrijke adressen, telefoonnumers en bezoektijden van maatschappelijke organisatie, instellingen en diensten. Deze adressen zijn vanaf 1 februari ook digitaal beschikbaar op de website: www.albrandswaard.nl (klik 'algemene info' > 'belangrijke adressen'). Als eerste gemeente levert Albrandswaard, ondersteund door Segment en Suurland Falkplan de adressen van bijvoorbeeld: ambulancevervoer, huisartsen, EHBO, sportverenigingen, zwembad etc.

Het bestand wordt vier keer per jaar vernieuwd en iedereen kan via een e-mail wijzigingen en/of verbeteringen aandragen bij de gemeente die deze vervolgens aan de beheerder van het adressenbestand, Suurland Falkplan, doorspeelt.

Albrandswaard is daarmee weer een stap verder in zijn digitale dienstverlening.
(Bericht gemeente Albrandswaard)

www.ictu.nl