Programmabureau Advies Overheid.nl

Gemeente Lichtenvoorde online

"Vorige week is de officiele website van de gemeente Lichtenvoorde in gebruik genomen. De afgelopen periode is hard gewerkt aan de totstandkoming hiervan. Het resultaat is een dynamische site, opgemaakt in de huisstijlkleuren van Lichtenvoorde -groen en geel- met een veelzijdig aanbod aan gemeentelijke informatie. Daarbij staat het actueel houden van de site hoog in het vaandel."

"De site is onderverdeeld in diverse rubrieken die variren van Nieuws en agenda, Gemeenteloket, Gemeentebestuur, Raadsinformatie, Wonen en Werken tot Cultuur en Recreatie. De site kan vanuit een drietal invalshoeken worden benaderd: inwoner, ondernemer of bezoeker. Alles is zeer gebruikersvriendelijk ingericht.

Dorpsplein
Een speciale plaats is ingeruimd voor het zgn. "Dorpsplein". Hier kan informatie worden gevonden over het Lichtenvoordse verenigings- en bedrijfsleven. Daarnaast zijn adressen van accommodaties vermeld, alsmede adressen van instellingen en organisaties. Ondernemers, instellingen en verenigingen wordt de mogelijkheid geboden om op het dorpsplein vermeld te worden. Dit houdt niet op bij vermelding van alleen het adres. Verenigingen wordt gelegenheid geboden om een bijzondere activiteit of actie bekend te maken. Daarnaast kan een verslag van een gebeurtenis die al heeft plaatsgehad, worden geplaatst. Via deze pagina kunnen ook links worden aangebracht naar Lichtenvoordse bedrijven en verenigingen.. De verwachting is dat veel bedrijven, winkels en verenigingen zich hiervoor aanmelden.

Raadsinformatie
Via de rubriek "Raadsinformatie" worden de agenda's en de verslagen van raads- en commissievergaderingen gepubliceerd. On-line kunnen de bijbehorende voorstellen worden ingezien. Groot voordeel hiervan is dat 24 uur per dag alle actuele informatie kan worden ingezien. Openingstijden van het gemeentehuis zijn geen beletsel meer om je op de hoogte te stellen wat er leeft in de gemeentepolitiek.

De gemeentelijke producten catalogus In de gemeentelijke producten catalogus vindt u een groot aantal producten en diensten waarvoor u bij de gemeente terecht kunt (vergunningen, uitkeringen, uittreksels). Per product krijgt u een zeer complete en duidelijke omschrijving. Binnenkort worden daar de aanvraagformulieren die on-line ingevuld en geprint/verzonden kunnen worden aan toegevoegd. Dit is de eerste stap op weg naar een interactieve site.

De toekomst
De elektronische snelweg is een medium dat zeer sterk in beweging is. Ook Lichtenvoorde zal hierin meegaan. Het is de bedoeling dat de site op termijn interactief wordt, bijvoorbeeld door het mogelijk te maken diensten aan te vragen, te ontvangen en te betalen via internet. (Persbericht gemeente Lichtenvoorde)

www.ictu.nl