Korps: Flevoland, plaats: District Zuid 13-02-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Man bekneld bij aanrijding
ALMERE Dinsdagmorgen is een 69-jarige man uit Almere gewond geraakt bij een aanrijding op de Kraanvogelweg. Bij de kruising met de Koningsbeltweg zag een 31-jarige vrachtwagenchauffeur uit Blaricum de Almeerder, die van rechts kwam, waarschijnlijk over het hoofd. De Almeerder raakte bekneld en is door de brandweer bevrijd. Hij is per ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Zijn passagiere, een 4-jarig meisje uit Almere, is eveneens voor controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. De auto is afgevoerd.

Bedreigd met vuurwapen
ALMERE Een 16-jarige jongen uit Almere is dinsdagmiddag op de Hospitaalweg bedreigd met een vuurwapen. Een nog onbekende jongen vroeg hem of hij zijn telefoon even mocht lenen. Toen hij klaar was met bellen, stak hij de mobiel in zijn zak. Vervolgens vroeg de Almeerder of hij zijn mobiel weer terug mocht hebben, waarop hij werd bedreigd met iets dat leek op een vuurwapen. De politie stelt een onderzoek in.

Gestolen auto
ZEEWOLDE Dinsdagavond is aan de Pluvierenweg een 30-jarige man uit Harderwijk aangehouden. Hij werd aangetroffen in een auto die gestolen bleek te zijn in Harderwijk. De verdachte verklaarde dat hij de auto geleend had van een vriend. Hij is voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau en zal overgedragen worden aan de politie in Harderwijk.

Geen BOB
ALMERE De politie heeft dinsdagnacht op de Count Basiestraat een 34-jarige Almeerder aangehouden voor rijden onder invloed. Hij was opgevallen door zijn eigenaardige rijstijl. Bij controle bleek hij een promillage te hebben van 1,1 (485 ug/l). De man is met een rijverbod van 5 uur weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.