Gemeente Leiden

Grand Café stadhuis Leiden verhuurd

De gemeente Leiden heeft in de Van Leeuwen Horeca Groep een huurder gevonden voor het nieuwe Grand Café in de zijvleugel van stadhuis. De firma Van Leeuwen is voor Leiden geen onbekende horecaondernemer. Van Leeuwen heeft een zevental horecagelegenheden, waarvan drie in Leiden: Stadscafé Van der Werff, Restaurant Markt en café Mas y Mas.

Met realisatie van het Grand Café gaat een lang bestaande wens van de gemeente in vervulling. Met het Grand Café ontstaat een wenselijk geachte 'doorbreking' van de massale Breestraat-gevel van het stadhuis en wint het stadhuisplein aan levendigheid en uitstraling.

De gemeente is lang op zoek geweest naar een huurder. Een van de knelpunten was dat de eerste opzet het Grand Café was deze horecagelegenheid te combineren met de kantinevoorziening voor de medewerkers van het stadhuis. De voorschriften rond roken maakten dit in eerste instantie onmogelijk. De kantine voor de medewerkers dient 24 uur per dag rookvrij zijn en dient dus van het Grand Café afgescheiden te zijn. Het college van Burgemeester en Wethouders stelt de gemeenteraad nu voor de kantine van de rest van het Grand Café af te scheiden door een (deels) gezandstraalde glazen wand.

De resterende ruimte wordt verhuurd aan de firma Van Leeuwen. De gemeente en de huurder hebben inmiddels een principeovereenkomst getekend. De huurovereenkomst wordt aangegaan voor 5 jaar, met een optie voor nog eens 5 jaar.

De naam van het nieuwe Grand Café in het Leidse stadhuis is nog niet bekend. De opening van het Grand Café in het Leidse stadhuis vindt naar verwachting eind 2002 plaats.