Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-02-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.50 uur

3-jarig meisje gewond

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag rond 15.30 uur raakte een 3-jarig meisje uit Amersfoort gewond door een aanrijding bij haar huis.

Haar 37-jarige moeder zat achter het stuur van haar brommobiel, welke geparkeerd stond voor haar woning. Naast haar stonden haar 3-jarige dochter en 16-jarige zoon. Ze was bezig met een reparatie aan haar brommobiel, toen zij plotseling teveel gas gaf, waardoor het karretje achteruit reed en tegen haar eigen personenauto botste. Haar dochter werd omver gereden door het openstaande portier.

Het meisje is met onbekende verwondingen overgebracht naar ziekenhuis Lichtenberg, waar het letsel achteraf bleek mee te vallen.

Winkeldiefstal

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag omstreeks 14.00 uur heeft de politie een 46-jarige vrouw uit Hoevelaken aangehouden op verdenking van diefstal.

De verdachte had een aantal kledingstukken en huishoudelijke artikelen met een totale waarde van ruim 150 euro in haar tas gestoken in een winkel aan de Utrechtsestraat. Het winkelpersoneel hield haar hierop staande en schakelde de politie in. Deze kwam ter plaatse en fouilleerde de vrouw. Hierbij kwam nog een kledingstuk uit een andere winkel tevoorschijn.

De politie heeft haar aangehouden en meegenomen naar het bureau, waar ze met een dagvaarding werd weggestuurd.

Brokkenmaker onder invloed

AMERSFOORT In de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 februari heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Rond 01.15 uur reden agenten over de Amsterdamseweg. Ter hoogte van het viaduct onder het Smallepad zagen de agenten een voertuig slingerend over de weg rijden. Ter hoogte van de rotonde bij de Groningerstraat en de Amsterdamsesweg reed de bestuurder van de weg af om vervolgens via de middenberm zijn weg te vervolgen.

De auto liet een spoor van vonken achter. De agenten gaven de bestuurder diverse malen een stopteken waarop hij niet reageerde. Eenmaal op de Branbantseweg stopte de 39-jarige bestuurder uit Amersfoort zijn voertuig. De agenten spraken de man aan maar constateerde dat hij dermate onder invloed van drank was dat een gesprek er niet in zat.

De auto van de Amersfoorter was door de rit zwaar beschadigd. De totale linkerzijde was vernield. Tevens had de man al kilometers lang met twee lekke banden gereden. De 39-jarige Amersfoorter werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat hij 1,55 promille alcohol in zijn lichaam had.