Ingezonden persbericht


Persbericht

13 februari 2002

Alliantie biedt end-to-end oplossing voor complete mobiele zakelijke toepassingen

Compaq, KPN Mobile en Inter Access bundelen GPRS-krachten met Fenestrae

Fenestrae, de wereldwijde aanbieder van softwareoplossingen voor mobiele- en multimedia- informatie-uitwisseling, gaat samenwerken met Compaq, KPN Mobile en Inter Access om een complete, gecombineerde mobiele oplossing te bieden.

Het gezamenlijke aanbod biedt gebruikers van Compaq's toonaangevende 'iPAQ' zakcomputer toegang tot Fenestrae's Mobile Data Server (MDS). Dit is een toestel- en applicatie-onafhankelijke mobiele applicatiemiddelware, die een draadloze verbinding met Microsoft Exchange (e-mail, agenda, contactgegevens, taken enz.) en geografische informatiesystemen (GIS) mogelijk maakt. Toegang tot Fenestrae MDS zal plaatsvinden over het GPRS netwerk van KPN Mobile, hetgeen mobiele werkers een veilige en snelle verbinding garandeert. De gecombineerde oplossing is samengesteld en geïntegreerd door Inter Access, de grootste systeemintegrator van Nederland.

"Volgens een recent onderzoek van Gartner, ziet 82 procent van de organisaties mobiele apparaten en applicaties als erg belangrijk voor hun bedrijf. Deze bedrijven verwachten in de komende jaren steeds meer draadloze oplossingen te gaan gebruiken," aldus Ronald Knoop, Director Sales en Marketing van Compaq in Nederland. "Bedrijven zijn er klaar voor, maar de markt nog niet. Veel bedrijven bieden slechts een gedeelte van de oplossing aan. Wat de markt nodig heeft, zijn complete en uitgebreide draadloze oplossingen. Deze alliantie gaat daar voor zorgen."

"Het bieden van end-to-end oplossingen is in de telecomsector de trend," zei Brian Stout, Director Businessline Business Market bij KPN Mobile. "Door het individuele aanbod van de partijen te verenigen in één multifunctionele oplossing, kunnen we de klant op eenvoudige wijze toegang bieden tot zakelijke applicaties."

"We hebben elk ons eigen specialisme. Zo is Fenestrae gespecialiseerd in het bieden van toegang tot belangrijke bedrijfsinformatie vanaf iedere locatie," aldus Arjan Frenk, Project Manager bij Inter Access. "Door al deze kennis te verenigen in één enkele, gebruiksklare oplossing, kunnen we de klant het beste in draadloze oplossingen bieden."

"Veiligheid is essentieel. Omdat je een draadloze verbinding niet kunt zien, moet je gebruikers ervan verzekeren dat mobiele oplossingen maximale veiligheid kunnen bieden door gebruik te maken van technologieën zoals identificatie en end-to-end versleuteling," zei Graham Williams, president en COO bij Fenestrae. "We willen ervoor zorgen dat de gebruiker zich niet hoeft te bekommeren om de beveiliging. Door samen te werken met de beste spelers, kunnen we een veilige, betrouwbare oplossing bieden."

(379 woorden)

VOOR DE REDACTIE

Over Fenestrae
Fenestrae is opgericht in 1990. Het bedrijf ontwikkelt softwareoplossingen waarmee medewerkers van bedrijven vanaf iedere locatie toegang kunnen verkrijgen tot kritische bedrijfsinformatie en deze kunnen beheren. Fenestrae's softwareoplossingen zijn grensoverschrijdend op het gebied van tijd, media en zakelijke applicaties. Met Fenestrae's bewezen middlewareoplossingen kunnen klanten op een veilige manier hun mobiele apparatuur integreren met bedrijfsapplicaties en e-business oplossingen. Wereldwijd mag het bedrijf meer dan 3.500 bedrijven tot haar klantenkring rekenen. Fenestrae is ook een toonaangevende aanbieder van fax server software en software voor integrated messaging.

Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Den Haag met kantoren in Engeland, Duitsland, Spanje, Amerika, Australië en Hong Kong. De belangrijkste producten van het bedrijf, Faxination en de Fenestrae Mobile Data Server (MDS), worden verkocht via een internationaal partner netwerk dat meer dan 60 landen beslaat. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan http://www.fenestrae.com.

Over KPN Mobile The Netherlands B.V.
KPN Mobile The Netherlands B.V. is marktleider in Nederland op het gebied van mobiele communicatie met meer dan 5,2 miljoen klanten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag met ongeveer 2500 werknemers. KPN Mobile The Netherlands is een volle dochter van KPN Mobile N.V.

KPN Mobile N.V. is een toonaangevende mobiele telecomaanbieder in Europa en leverancier van mobiele spraak- en datadiensten. KPN Mobile is actief in Nederland (KPN Mobile), Duitsland (E-Plus), België (KPN Orange), waar meer dan 8000 werknemers ongeveer 13,5 miljoen klanten bedienen (eind december 2001).

KPN Mobile N.V. is een 85%-dochter van Koninklijke KPN N.V. De overige 15% van de aandelen zijn in handen van NTT DoCoMo Inc.