Ingezonden persbericht

Jobnet plaatst vacatures gratis

AMSTERDAM, 20020213 -- Jobnet, de eerste carrièresite van Nederland, gaat vanaf vandaag vacatures gratis plaatsen op de site. Verder is de site uitgebreid met een professionele c.v.- scanner ® waarmee werkgevers eenvoudig kunnen zoeken naar de juiste persoon voor hun vacatures. De c.v.- scanner® biedt werkgevers een handige oplossing voor hun online wervingsactiviteiten. Het initiatief van de carrièresite wordt ondersteund met een uitgebreide promotiecampagne in diverse media.

www.jobnet.nl
Jobnet is een carrièresite die zich specifiek richt op hogeropgeleiden met werkervaring op technisch, ict, juridisch of economisch gebied. Sinds de doorstart van de site in 2000 werkt Jobnet continu aan geavanceerde technologieën om werknemers en werkgevers op een zo efficiënt mogelijke manier bij elkaar te brengen. Het motto van Jobnet: 'matching your career', wordt onder andere mogelijk gemaakt door gebruik te maken van gewogen selectiecriteria.

Gratis plaatsing vacatures
De laatste ontwikkelingen van de site hebben ervoor gezorgd dat Jobnet het plaatsen van vacatures gratis kan aanbieden. Omdat de werkgever zelf de vacatures op de site kan zetten is de tussenkomst van Jobnet vrijwel niet meer nodig. De functionaliteiten op de site zijn zo gestroomlijnd dat een werkgever al zijn online wervingsactiviteiten zelf kan regelen.

C.v.-scanner®
Tegelijkertijd lanceert Jobnet de c.v.-scanner®. Met de c.v.-scanner® kan de werkgever een nauwkeurige selectie maken binnen de ruim 7.500 c.v.'s die nu al op Jobnet staan (de afgelopen 2 maanden zijn er ruim 2.000 c.v's toegevoegd). Het zoeken naar c.v's op Jobnet is gratis. De werkgever betaalt per benaderde kandidaat. Gedurende dit hele proces blijven de persoonsgegevens van de kandidaten anoniem. De kandidaten bepalen dus zelf of ze op het aanbod van de werkgever willen ingaan.

Veranderend wervingsproces
"Met het gratis plaatsen van vacatures en de nieuwe c.v.-scanner® spelen we in op de behoefte van onze klanten en bieden we de mogelijkheid om het online wervingsproces zo effectief mogelijk te maken", zegt René Nijhuis, webmanager van Jobnet. "We hebben ons tussen de grote carrièresite reuzen als Monsterboard en Jobnews altijd staande gehouden door te blijven werken aan onze geavanceerde 'matching technologie'. Het wervingsproces is namelijk onderhevig aan de veranderende arbeidsmarkt. Het gaat nu niet meer zo zeer om snelheid, maar om effectiviteit. Bedrijven zijn kieskeuriger geworden. Juist daarom is het noodzakelijk om een nauwkeurige selectie te kunnen maken binnen het steeds grotere aanbod van werkzoekenden. Jobnet biedt die functionaliteit."

Promotiecampagne
De uitgebreide promotiecampagne bestaat onder andere uit online advertising, radio-commercials, buitenreclame en advertenties in de landelijke dagbladen. Verder staat Jobnet als exclusieve carrièresite op De Nationale Carrièrebeurs en wordt dit najaar voor de tweede maal het Jobnet Career Event in de Jaarbeurs te Utrecht georganiseerd.



Ingezonden persbericht