ieuwjaar

Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Rotterdam, woensdag 13 februari 2002

CDA bezoekt Chinese Nieuwjaarsfeesten

Woensdagmiddag 13 februari bezoekt een delegatie
CDA-kandidaatgemeenteraadsleden onder leiding van lijsttrekker Sjaak van der Tak en nummer 12 van de lijst Yiu Cheung de Chinese Nieuwjaarsfeesten. De festiviteiten vinden plaats op en rond het Schouwburgplein en de Westkruiskade.

Het bezoek aan de Chinese gemeenschap begint om 13.00 uur met gesprekken tijdens de lunch in restaurant Grand Palace, Schouwburgplein 54. Vervolgens gaat de CDA-delegatie naar de optocht dit wordt gehouden ter gelegenheid van de viering van het Chinees Nieuwjaar. Hier zullen de kandidaten in gesprek gaan met mensen op straat en deelnemers aan de optocht.

Voorafgaand aan het bezoek aan de Chinese gemeenschap plaatsvindt, zullen een viertal stellingen over het tweede weekthema 'Armoede & Werk' op de 'deur van Rotterdam' worden gespijkerd. Ook voor de Chinese gemeenschap is dit thema van groot belang. 'Chinese ondernemers kampen met grote problemen ten aanzien van het verkrijgen van tijdelijke werkvergunningen voor hun personeel. Hierdoor dreigt een florerende bedrijfstak te verdwijnen. Wij vinden dat Chinese ondernemers niet de dupe mogen worden van het gebrek aan arbeidskrachten. De overheid mag zijn ogen niet sluiten voor dit probleem,' aldus Van der Tak, die hiermee voortbouwt op de opgedane ervaringen tijdens de Week van Waarden & Normen, die het CDA organiseerde november vorig jaar.

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie,