Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 13 februari 2002
·

Ongeval met letsel Oegstgeest (D1)
Een 28-jarige bromfietser Leiden raakte op dinsdag 12 februari rond 15.45 uur op de kruising Prins Bernhardlaan met de Warmonderweg aan zijn been gewond na een aanrijding met een 25-jarige automobiliste uit Leiden. De vrouw zag bij het afslaan de over het fietspad rijdende bromfietser vermoedelijk over het hoofd. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Diaconesseziekenhuis.

Man breekt been bij val Noordwijkerhout (D1)
Tijdens werkzaamheden bij een bedrijf aan de Oosterduinen viel op dinsdag 12 februari rond 20.30 uur een 27-jarige man uit Rijnsburg van ongeveer vijf meter hoogte van een ladder. De man kwam daarbij ongelukkig ten val en brak vermoedelijk zijn been. Hij werd overgebracht naar het LUMC.

Gestolen auto snel weer terug Voorschoten (D4)
Bij een bedrijf aan de Treubstraat werd in de vroege morgen van dinsdag 12 februari een Mercedes bedrijfsbusje gestolen. De dief had zich vermoedelijk via een niet afgesloten deur de toegang verschaft tot het bedrijf. Daar nam hij de autosleutels van een bord en stal de bedrijfsauto. In de loop van de dag kreeg de politie van haar collega's in Rotterdam het bericht dat de gestolen auto in de wijk Overschie aangetroffen werd.

Man op voetgangersoversteekplaats aangereden Voorschoten (D4)
Een 65-jarige man uit Voorschoten is op dinsdag 12 februari op een voetgangersoversteekplaats van de Trompweg aangereden door een 54-jarige automobilist uit Leiden. Met lestel aan het been en hoofd is het slachtoffer overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Aanrijding met lijnbus na negeren rood verkeerslicht Leiden (D4)
Op de kruising Churchillaan met de Kennedylaan ontstond op dinsdag 12 februari rond 10.15 uur een aanrijding tussen een lijnbus en een personenauto. Daarbij vielen drie gewonden. Allen werden naar het LUMC overgebracht. De aanrijding ontstond doordat de 45-jarige automobilist uit Langeraar vermoedelijk een rood verkeerslicht negeerde. De man uit Langeraar liep snijwonden in het gezicht op. De bestuurder van de lijnbus, een 47-jarige man uit Leiden liep nekklachten op. Een passagier in de bus, een 87-jarige Leidse, viel door de klap van haar stoel en liep een hoofdwond op.

Onder invloed rijden Leiderdorp (D3)
De politie hield op woensdag 13 februari rond 01.50 uur op de Engelendaal een 56-jarige automobilist uit Leiderdorp aan. De man werd er van verdacht zijn auto te besturen onder invloed van alcoholhoudende drank. Een ademanalyse aan het bureau leverde een uitslag op van 490 ug/l. Meer dan de limiet van 220 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Met skate-step tegen personenauto Leiderdorp (D3)
Dinsdag 12 februari vond omstreeks 12.30 uur een aanrijding plaats op de Rietschans. Een 10 jarige meisje uit Leiden reed met haar skate-step vanaf de Bosdreef de Rietschans op. Zij reed daarbij tussen twee rijen auto's door die op de Engelendaal voor rood licht stonden te wachten. Toen een 28 jarige automobilist optrok, nadat hij groen licht gekregen had, raakte het meisje de rechterzijde van die auto en kwam ten val. Het meisje is met letsel aan haar been naar het LUMC overgebracht.

Winnie de Poeh pop gestolen Bodegraven (D2)
Tussen zaterdag 2 februari 11.00 uur en zondag 3 februari 12.30 uur is er vanaf de voorgevel van een woning aan de Nieuwstraat een zelfgemaakte houten Winnie de Poeh pop weggenomen. De pop hing daar ter gelegenheid van de geboorte van een zoon. De diefstal werd pas op zondag 3 februai ontdekt.

Verkeersongeval en rijden onder invloed Reeuwijk (D2)
De politie heeft op dinsdag 12 februari omstreeks 17.45 uur een 61-jarige automobilist uit Reeuwijk aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten kwamen na een melding van een aanrijding tussen twee personenauto's ter plaatse en constateerden een alcohollucht bij de 61-jarige bestuurder. Deze laatste stond stil op de kruising van de Dunantlaan/Roland Holstlaan/'t Kerkestuk met de voorzijde in de richting van 't Kerkestuk. Op een gegeven moment reed hij achteruit maar liet hierbij een 54-jarige automobilist uit zijn woonplaats niet voorgaan. Hierdoor ontstond er een aanrijding. De 61-jarige automobilist werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar een blaastest werd afgenomen. Deze gaf een uitslag aan van 1200 ug/l. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Woninginbraak Nieuwerkerk a/d IJssel (D2)
Dinsdagnacht 12 februari zijn meerdere woninginbraken gepleegd. Aan de Bosveen werden twee woningen bezocht. Bij één woning werden onder andere geld, bankpasjes en mobiele telefoons meegenomen. Van de andere woning is nog niet bekend wat er precies is buitgemaakt. Aan de Batavierlaan werden onder andere een videocamera en een mobiele telefoon meegenomen.

Beroving Gouda (D2)
Een 45-jarige Goudse is maandag 11 februari rond 17.00 uur beroofd van een tas met daarin onder andere een videocamera. Zij liep vanaf het Stationsplein de richting van de Crabethstraat. Een donkerblauwe scooter kwam naast haar rijden met daarop twee jongens. De jongen achterop de scooter trok de tas van haar schouder. Dit gebeurde met geweld waardoor de Goudse een pijnlijke schouder en arm aan de beroving heeft overgehouden. De daders reden na de beroving via de Crabethstraat linksaf de Kattensingel op.

Jongen mishandeld Nieuwerkerk a/d Ijssel (D2)
Een 12-jarige fietser uit Capelle aan den Ijssel heeft op dinsdag 12 februari aangifte gedaan van mishandeling. De fietser reed op maandag 11 februari omstreeks 20.20 uur over het Groenezoompad in de richting van Capelle aan den Ijssel toen hij ter hoogte van de afslag naar het tuincentrum vijf jongens tussen de 14 en 16 jaar zag staan.Toen hij voorbij fietste werd hij door hen achterna gezeten en zonder aanleiding van zijn fiets getrokken. Hierna werd zijn hockeystick afgepakt waarmee hij vervolgens werd geslagen. De fietser liep blauwe plekken op aan zijn rug en aan een arm.Toen een fietser de jongen te hulp schoot gingen de jongens er met de fiets van de Capellenaar vandoor. De nog onbekende fietser wist de hockeystick terug te pakken. De politie wil graag in contact komen met deze fietser. De fietser kwam vanuit de richting van de sportschool. Ook andere getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Waddinxveen, telefoonnummer 0900 -8844.