Gemeente Zwolle

vernieuwd Holtenbroek I Datum uitgave: 13-02-2002
Onderwerp :Bouwen wonen en leefomgeving
Wethouder Willemien Penterman met onder meer Volkshuisvesting en Herstructurering in haar portefeuille heeft vanmiddag met de directeuren van woningcorporaties SavoWnv en SWZ een overeenkomst getekend over de herontwikkeling van Holtenbroek 1. De bijeenkomst vond plaats onder toeziend oog van de bewoners, die deel uit maken van de klankbordgroep. De intentie van deze overeenkomst is dat de beide corporaties zelf de plannen ontwikkelen en uitvoeren en aan het eind van deze omvangrijke operatie de openbare ruimte overdragen aan de gemeente Zwolle.

In Holtenbroek gaan de komende jaren 456 woningen tegen de vlakte. Daarvoor komen circa 350 woningen terug. Van dat aantal wordt 30 procent goedkope huur- en koopwoningen. De huurwoningen vallen in de categorie sociale huur. De goedkope koopwoningen zijn uitsluitend bedoeld voor mensen met een lager inkomen. De rest van de nieuwe woningen valt in de categorie middelduur en duur.

Vanaf 1 januari van dit jaar zijn door de corporaties de eerste gesprekken gevoerd met hun bewoners van de eerste fase over vervangende woonruimte. De bedoeling is dat de woningen in de eerste fase van het project Holtenbroek 1 voor de zomer van 2003 gesloopt zijn.

Bron: Communicatie en Juridische Zaken
Datum van 13-02-2002 tot 19-02-2002