Ingezonden persbericht

persbericht Universiteit Leiden, 12 februari 2002

EREDOCTORAAT VAN TECHNISCHE UNIVERSITÄT BERLIN VOOR LEIDS INFORMATICUS

ROZENBERG

Donderdag 14 februari 2002 zal de Technische Universität Berlin aan informaticus prof. dr. Grzegorz Rozenberg een eredoctoraat aanbieden. Grzegorz Rozenberg is hoogleraar aan de Universiteit Leiden en aan de University of Colorado in Boulder/USA. Zijn specialismen zijn theoretische informatica en DNA-computing.

Grzegorz Rozenberg is een internationaal toonaangevend wetenschapper, onder andere bekend door zijn vernieuwend werk op het grensgebied van de moleculaire biologie en de computerwetenschap. Hij ontving eerder een eredoctoraat aan de Universiteit van Turku, Finland, is lid van de Finse Academie van Wetenschappen en Letteren, en van de Academia Europaea.

Het eredoctoraat wordt uitgereikt op donderdag 14 februari om 15.00 door prof. dr. Hans-Jürgen Ewers, president van de Technische Universität Berlin. Zelf zal professor Grzegorz Rozenberg vervolgens een voordracht houden over het thema 'The Nature of Computation and Computation in Nature'. Voorafgaand aan de ceremonie vindt een internationaal colloquium plaats getiteld Graph Transformation and DNA-Computing.

Zie

Ingezonden persbericht