Gemeente Zwolle

uitgereikt Ook dit jaar computerregeling van start Datum uitgave: 13-02-2002
Onderwerp :Zorg en welzijn
Gezamenlijk persbericht van de gemeente Zwolle, De Landstede en het Deltion College

Wethouder J. Baarsma en de heer H. Smit van Deltion College Training & Advies reiken op vrijdag 15 februari om 16.00 uur de eerste certificaten basiscursus voor de pc uit. Dit gebeurt in het Openleercentrum ICT van het Deltion College, Willeartstraat 1, Zwolle. De certificaten worden uitgereikt aan ouders van gezinnen, die vorig jaar hebben deelgenomen aan de computerregeling van de gemeente Zwolle.

Er zijn 250 pc´s uitgereikt tot nu toe. Van elk gezin neemt één ouder deel aan de basiscursus. De eerste ouders hebben nu een basiscursus voor de pc gevolgd. De basiscursus is georganiseerd door het Deltion College en De Landstede. Op beide instellingen worden de opleidingen verzorgd. U bent van harte welkom op de uitreiking van de certificaten.

De computerregeling is bedoeld voor cliënten van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de gemeente en voor gezinnen met een inkomen op bijstandsniveau met schoolgaande kinderen in de leeftijd van twaalf tot achttien jaar. De gemeente heeft met Dynabyte een contract gesloten om voor deze gezinnen zo goed en goedkoop mogelijk een computer in huis te halen. De gezinnen betalen gedurende 36 maanden, 12 euro per maand en kunnen op deze wijze een computer tot hun beschikking krijgen. Een deel van de ouders van deze gezinnen hebben nu een basiscursus gevolgd.

Vervolg
Ook dit jaar gaat deze regeling van start met daarbij het aanbod voor de basiscursus. Dit in samenwerking met Deltion College en De Landstede. De aanvraagformulieren liggen op 1 maart klaar voor de gezinnen met een inkomen op bijstandsniveau met schoolgaande kinderen in de leeftijd van twaalf tot achttien jaar. De cliënten van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de gemeente worden automatisch aangeschreven over deze regeling. De inschrijfformulieren moeten voor 1 mei aanstaande bij de gemeente binnen zijn. De formulieren zijn te verkrijgen bij de Gemeentewinkel wijkposten en het het Stadskantoor. Eventueel kan men ook telefonisch om toezending van een formulier verzoeken via het telefoonnummer (038) 498 30 00.

Armoedebeleid
De maatregel is genomen in het kader van armoedebestrijding. In het voortgezet onderwijs wordt steeds meer gebruik gemaakt van computers. Ook in het arbeidsproces is een zekere basiskennis van de computer noodzakelijk. Omdat het vaak onmogelijk is voor een gezin dat op bijstandsniveau leeft om een computer te kopen, bestaat het gevaar dat kinderen uit deze huishoudens een achterstand oplopen wat betreft omgang met computers. Omdat de verwachting is dat het gebruik van computers alleen nog maar toeneemt, is het zaak die achterstand zoveel mogelijk te voorkomen. Deze computer-regeling zorgt ervoor dat de Zwolse bijstandsgezinnen of gezinnen met een inkomen op bijstandsniveau een moderne computer krijgen met het nieuwste besturingssysteem van Microsoft, Windows XP.

Bron: Communicatie en Juridische Zaken
Datum van 13-02-2002 tot 19-02-2002