Ingezonden persbericht


persbericht

13 februari 2002
Uitbreiding ICT-dienstverlening in bedrijfsverzamelgebouwen

iparix communications bereikt nog meer huurders met zijn dienstverlening in bedrijfsverzamelgebouwen

Breed scala aan datacomdiensten direct voor huurders beschikbaar

Amsterdam-Zuidoost, 13 februari 2002 -- Iparix communications voorheen SkyberNet is een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met INGVastgoed voor het aanbieden van een scala aan breedband datadiensten voor huurders van ING Vastgoed. Ook de aanleg, het onderhoud en het beheer van de hiertoe benodigde centrale, verticale bekabeling ('riser backbone') maakt onderdeel uit van de overeenkomst.

De samenwerking levert voordelen op voor zowel huurder als verhuurder. De eenmalige aanleg van een centraal bekabelingssysteem en aansluiting op het iparix communications-netwerk voorkomt dat elke huurder een eigen ICT-infrastructuur moet aanleggen. Is de verticale gebouwbekabeling geïnstalleerd, dan hoeft alleen de horizontale bekabeling te worden aangelegd, wat grote kosten- en tijdsbesparingen oplevert en overlast voorkomt. Tot de ICT-diensten die iparix communications de huurders aanbiedt, behoren zeer snelle internetverbindingen, virtual private networking (VPN) en hosting. In de toekomst zullen daar ook videoconferencing en voice over IP (VOIP) toe behoren.

De samenwerking met iparix communications sluit aan bij de wens van ING Vastgoed om haar huurders een uitgebreid pakket aanvullende diensten aan te bieden.

In de toekomst zullen ook andere telecombedrijven hun diensten over de iparix communications-infrastructuur kunnen aanbieden, afhankelijk van de huurderswensen.

Over iparix communications
Iparix communications heeft ruime ervaring met het verzorgen van snel beschikbare ICT-voorzieningen in bedrijfsverzamelgebouwen en biedt een onderscheidend aanbod aan eigentijdse ICT-diensten. Iparix communications voorheen SkyberNet professional telecom solutions - is een onafhankelijke fullservice telecom provider, actief in Nederland en België, met vergunningen van OPTA en BIPT. Iparix communications beschikt over een eigen netwerk van draadloze en glasvezelverbindingen dat gebruik maakt van het Internet Protocol (IP). Iparix biedt een breed scala aan diensten zoals hosting van mail- en webservers, internettoegang met snelheden van 128 kbps tot 155 Mbps, IP-VPN voor (kantoor-) verbindingen met snelheden van 128 kbps tot 155 Mbps en telewerkoplossingen gebaseerd op ISDN, tegen lokaal tarief. Iparix communications (www.iparix.com) is een Nederlandse onderneming en gevestigd in Amsterdam-Zuidoost.

Meer informatie over iparix communications:

iparix communications B.V. Lubbers & De Jong B.V. Maarten Meijer Piet van Reeuwijk
Paasheuvelweg 26 Keizersgracht 219
1105 BJ Amsterdam 1016 DV Amsterdam

tel: (020) 409 96 00 tel: (020) 421 05 65
email: mmeijer@iparix.com email: piet@l-dj.nl