Korps: Flevoland, plaats: District Noord 14-02-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Alcohol
Urk Woensdagnacht hield de politie een 22-jarige bromfietser op de Urkerweg aan voor het rijden onder invloed van alcohol. Een motoragent zag de Urker op de Klifweg rijden. Deze reed hard verder op de Urkerweg. De agent sommeerde de bestuurder te stoppen, maar deze weigerde en ging er vandoor. De motoragent kon de bromfietser verder op de Urkerweg tot stilstand brengen. De agent vermoedde dat de man alcohol gedronken had en wilde deze die zich bleef verzette en zich aggressief gedroeg, aanhouden. De agent vroeg om assistentie en de verdachte is toen geboeid overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 760 ug/l (1,73 promille). Na verhoor is hij met een rijverbod van 9 uur heengezonden. Zijn bromfiets is in beslag genomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

KRAGGENBURG Woensdagmiddag kreeg de politie een melding dat een auto in de sloot van de Zwartemeerweg lag. Ter plaatse zagen ze de auto in de sloot en de ongedeerde bestuurder. Bij het aanspreker van de man, rook de politie alcohol. De 28-jarige automobilist uit Kraggenburg is aangehouden. Op het bureau blies hij 390 ug/l (0,89 promille). Na verhoor is hij heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

ENS De politie hield woensdagnacht een 51-jarige inwoner van Ens aan voor het rijden onder invloed, nadat deze bij een aanrijding (met uitsluitend materiele schade) op de Noorderbocht betrokken was. Op het politiebureau blies de automobilist 340 ug/l (0,77 promille). Hij is met een rijverbod van 2 uur heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanhoudingen voor vernieling
ENS De politie kreeg woensdagavond een melding dat op de Baan een bushokje vernield werd. Ter plaatse zagen de agenten dat het hokje vernield was. Dankzij verklaringen van omstanders hield de politie daar een 14-jarige jongen uit Ens aan. Hij is na verhoor op het politiebureau heengezonden. Zijn ouder is in kennis gesteld. Proces-verbaal is opgemaakt.

BIDDINGHUIZEN Twee jongens uit Biddinghuizen (18-jarige en 16-jarige) zijn woensdagavond op de Baan aangehouden voor vernielingen van en bij de skatebaan. De twee zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor zijn deze heengezonden. De ouders zijn in kennis gesteld. Proces-verbaal is opgemaakt.

Auto-inbraken
DRONTEN/NOORDOOSTPOLDER Van dinsdag op woensdag zijn een aantal auto-inbraken gepleegd. Daar is bij de politie aangifte van gedaan. Het gaat om 6 inbraken in Biddinghuizen en 7 in Emmeloord. De politie Dronten en Noordoostpolder/Urk hebben al naar aanleiding van eerdere auto-inbraken een onderzoek ingesteld en zijn op zoek naar de dader(s). Eigenaren van autos kunnen zelf ook een aantal maatregelen nemen om inbraak te voorkomen. Een aantal adviezen op een rij: Neem altijd de sleutel uit het contact als u uitstapt, ook al is het maar voor heel even. Sluit de auto altijd af en haal de radio uit de slede. Laat de radio en andere kostbaarheden zoals tassen, camera, telefoon, autopapieren, geld en creditcards niet in de auto achter. Laat ook zien dat u niets waardevols verbergt; zet het dashboardkastje open. Zet de auto waar mogelijk op een bewaakte parkeerplaats; het is aangetoond dat daar minder vaak wordt ingebroken. Parkeer in elk geval op goed verlichte plaatsen, zodat de auto in het zicht blijft. Heeft u een stationcar, dek een lege laadruimte dan niet af. Behalve dit soort eenvoudige maatregelen, kunt u natuurlijk ook technische voorzieningen aanbrengen, zoals een alarm.