Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-02-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.10 uur

Meerdere aanhoudingen voor graffiti

WILNIS Op woensdag 13 februari zijn vijf jongens voor het spuiten van graffiti aangehouden.

Rond 14.50 uur kreeg de politie de melding dat een groepje jongens graffiti aan het spuiten was in het tunneltje aan de Ringdijk. Ter plaatse hield de politie vier jongens van 14 en één van 15 jaar oud aan. Allen waren afkomstig uit Mijdrecht.

De jongens bekenden met spuitbussen graffiti op de tunnelwand te hebben gespoten. Tevens bekenden de jongens de afgelopen maanden ook op andere plaatsen graffiti te hebben aangebracht. Dat zou op meerdere plaatsen in o.a. Mijdrecht zijn gebeurd. Door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld hoe vaak, waar en door wie graffiti is gespoten. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbrekers aangehouden

VINKEVEEN Op woensdag 13 februari zijn twee inbrekers na een inbraak aangehouden.

Rond 19.20 uur kreeg de politie de melding dat er zojuist was ingebroken bij een woning aan het Waverveensepad en dat de daders in een auto waren weggereden in de richting van Mijdrecht. Bij de verkeerslichten op de Ir. Enschedeweg werd de auto met daarin twee verdachten door meerdere politiewagens klemgereden. De beide inzittenden, een 18-jarige vrouw uit Vianen en een 27-jarige man uit Utrecht, werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

De auto waarin de verdachten reden was op 2 februari jongstleden in Utrecht gestolen. Door de politie wordt een onderzoek naar de inbraak en naar de diefstal van de auto ingesteld.

Hond is heilig

KAMERIK Op woensdag 13 februari kregen twee mannen ruzie terwijl ze hun honden aan het uitlaten waren.

Rond 20.10 uur liet een 30-jarige man uit Kamerik zijn hond aangelijnd uit op het grasveld tussen de Boezem en de Overzicht. Een 43-jarige man liet op dezelfde plaats ook zijn hond uit, maar hield hem niet aangelijnd. De niet aangelijnde hond liep op de andere hond af en begon te grommen. De 30-jarige man probeerde de honden te scheiden. Nadat hij de honden bij elkaar had weggetrokken, kreeg hij een harde vuistslag van de 43-jarige man. Hij werd daarbij in zijn gezicht geraakt en liep daarbij een zwelling bij zijn jukbeen en een bloedende wond op. De 43-jarige Kameriker liep daarna weg.

De 43-jarige verdachte werd even later in zijn woning aangehouden. Hij verklaarde dat de 30-jarige man zijn hond had geschopt en dat men niet aan zijn hond moest komen. Daarom had hij de man een stomp tegen zijn hoofd gegeven. Hij had daar achteraf wel spijt van. Tegen de verdachte is proces-verbaal voor mishandeling opgemaakt.