Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-02-2002 Persberichten district Binnensticht 10.25 uur

Poging diefstal met geweld

BUNNIK- Op de Stationsweg hebben twee jongens woensdag 13 februari omstreeks 13.30 uur geprobeerd een 19-jarige man uit Gouda van zijn mobiele telefoon te beroven. De man stond net te bellen, toen hij twee harde stompen in zijn gezicht kreeg. Voordat hij ten val kwam, zag hij nog kans de telefoon in zijn broekzak te doen.

Hij stond daarna direct op om zich te verdedigen en gaf één van zijn belagers een stomp tegen zijn kaak. Hierop werd de man opnieuw hard in het gezicht gestompt, waardoor hij voor de tweede keer ten val kwam. Terwijl een scherp voorwerp tegen zijn buik werd gehouden, werd hij met de dood bedreigd.

Signalementen: de eerste verdachte is ongeveer 20 jaar, heeft een smal postuur, is ca. 1.80 meter lang en droeg een zwarte muts, die strak om zijn hoofd zat. De tweede verdachte is eveneens ca. 20 jaar, heeft een normaal postuur en is ongeveer 1.80 lang. Beiden hebben een donkere huidkleur. Eén van de verdachten droeg een donkerkleurige jas, waarbij opviel dat de onderkant en de rand van de capuchon waren afgezet met bont. Het slachtoffer kon niet aangeven welke verdachte deze jas aanhad.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie district Binnensticht, tel. 0900-8844.

Winkeldiefstal

DE BILT- In een supermarkt aan de Looijdijk is woensdag 13 februari omstreeks 15.30 uur een 28-jarige man uit Nieuwegein aangehouden wegens winkeldiefstal. De verdachte had vier huishoudelijke artikelen met een gezamenlijke waarde van 35 euro in zijn zak gestoken, met de bedoeling deze niet bij de kassa af te rekenen.

Hij liep tegen de lamp toen bij de kassa één van de goederen uit zijn zak viel. De politie werd gewaarschuwd en de man is aangehouden.

Glaasje op...

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op de Arnhemsebovenweg in Driebergen heeft de politie in de nacht van 13 op 14 februari tijdens een controle een 27-jarige man uit Zeist aangehouden. De Zeistenaar bleek te rijden onder invloed van alcohol. Na controle op het bureau werd een alcoholpromillage van 2,00 in zijn lichaam geconstateerd. Het rijbewijs werd vervolgens ingenomen. Tevens kreeg hij een rijverbod van 10 uur.

Verkeerscontrole

ZEIST/DE BILT/BILTHOVEN De politie heeft gistermiddag een verkeerscontrole uitgevoerd op de Utrechtseweg, de Laan van Vollehove, de Arnhemse Bovenweg en Oranje Nassauplein in Zeist en op de Soestdijkseweg en de Bilthovenseweg in De Bilt.

Daarbij werden in totaal 88 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het nietdragen van de gordel, een verlopen APK en het rijden door rood licht.

Ook werden brommers en scooters gecontroleerd op de rollentestbank. Daarbij kregen 15 bestuurders een bekeuring voor het overschrijden van de constructiesnelheid.