Ingezonden persbericht

OPENWAVE SLUIT SAMENWERKINGSOVEREENKOMST MET IBM

Messaging- en mobiele-dataoplossingen van Openwave beschikbaar op IBM-servers

Naarden, 14 februari 2002 - Openwave Systems, Inc. (Nasdaq: OPWV), leverancier van open, op IP gebaseerde communicatie-infrastructuursoftware en -applicaties, heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met IBM. De messaging-suite van Openwave komt beschikbaar op het AIX-besturingssysteem en op de p-Series eServers van IBM. Daarnaast gaan Openwave en IBM Global Services gezamenlijk messaging- en mobiele-dataoplossingen voor Communication Service Providers ontwikkelen en leveren.

Volgens de overeenkomst biedt IBM Global Services consultancy, systeemintegratie en professionele dienstverlening die tegemoetkomen aan de wensen van gezamenlijke klanten. IBM wordt één van de belangrijkste system integrators voor nieuwe projecten waarvoor Openwave haar messaging- en mobiele-datasoftware en service-expertise levert. Openwave werkt momenteel met meer dan 85 mobiele operators.

"Carriers willen snel en betrouwbaar nieuwe dataservices en -applicaties kunnen aanbieden om nieuwe omzetmogelijkheden te genereren", zegt Kevin Kennedy, Senior Vice-President en COO van Openwave. "Door samen te werken met IBM, beschikken we over waardevolle expertise, consultancy en integratiediensten. Daarnaast vergroten we de expertise van onze Customer Advocacy Group, waardoor onze klanten een grotere flexibiliteit hebben bij het selecteren van de oplossing die het beste past bij hun wensen."

Openwave introduceert ook de IBM AIX-versie van de Openwave Email Mx-messaging-oplossing. Email Mx is gebaseerd op de brede IP-messaging-infrastructuur van Openwave, die een koppeling biedt tussen convergerende data-, telefoon- en draadloze netwerken. Het aanboren van nieuwe afzetgebieden biedt een toegevoegde waarde voor de IP-infrastructuren van service providers.

Openwave Email Mx is een geavanceerde configuratie waarmee snel en eenvoudig volledig op maat gemaakte strategische oplossingen kunnen worden ontwikkeld. Deze oplossingen zijn bestemd voor een brede reeks zakelijke klanten en consumenten met uiteenlopende messaging-eisen. Een werkelijk mobiel internet wordt mogelijk gemaakt door toegang vanaf diverse apparaten, Short Message Service-berichten (SMS) en ondersteuning van draadloze standaarden. Het AIX-product van IBM is ontwikkeld om betere prestaties, schaalbaarheid, beheerbaarheid, servicegerichtheid, beveiliging en interoperabiliteit van applicaties te bieden.

Openwave en IBM hebben tevens aangegeven ook andere mogelijkheden voor samenwerking te onderzoeken.

Over Openwave
Openwave Systems, Inc. is ontstaan uit de fusie van Phone.com en Software.com. Het bedrijf levert een brede reeks van open, op IP gebaseerde communicatie-infrastructuursoftware en -applicaties. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.openwave.com

Voor meer informatie

Openwave
Rudy Bouwman
Tel: 035 695 71 00
E-mail: rudy.bouwman@openwave.com

Lammers van Toorenburg PR
Julia Vonno / Claire Westerhof
Tel: 030 656 50 70
E-mail: julia@lvtpr.nl / claire@lvtpr.nl