Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-02-2002
Persberichten district Sittard (HP 14.10 uur) Donderdag 14 februari 2002

Born, rijden onder invloed:
Een 46 jarige automobilist uit Geleen is donderdagmorgen 14 februari 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank.
Een politiepatrouille zag donderdagmorgen omstreeks 03.50 uur de automobilist slingerend over de autosnelweg A-2 rijden ter hoogte van de afslag Urmond. Bij de daaropvolgende controle bleek de bestuurder naar alcohol te ruiken welk alcoholgebruik nogmaals bevestigd werd door een alcoholblaastest. De bestuurder werd daarop meegnomen naar het politiebureau waar de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aangaf van 1 promille. Tegen de inwoner van Geleen werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 4 uur in zijn bezit.

Stein, beroofd bij pinautomaat:
Een 36 jarige inwoonster van Stein is woensdag 13 februari 2002 op het Raadhuisplein te Stein beroofd bij de aldaar gevestigde pinautomaat. Het slachtoffer pinde omstreeks 17.00 uur geld uit de automaat. Nadat zij alle voorbereidende handelingen verricht had pakte zij haar bankpasje uit de automaat en wachtte daarna op de afgifte van het gevraagde geld. Een onbekend gebleven man duwde geheel onverwacht de vrouw met flinke kracht opzij waarna hij het geld dat de pinautomaat verstrekte wegnam. Daarna ging hij vlug aan de haal. Het slachtoffer heeft de beroving gemeld bij de politie en doet pas vandaag bij de politie aangifte. De hoogte van het gestolen geld is nog niet bekend.

Sittard, woninginbraak:
Op woensdag 13 februari 2002 heeft tussen 14.30 en 22.00 uur een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Geentstraat te Born. De inbreker verschafte zich de toegang tot de woning door een achterdeur open te breken. De gehele woning werd doorzocht waarbij diverse sieraden werden ontvreemd. De bewoonster heeft van de inbraak en de diefstal bij de politie aangifte gedaan.

In een woning aan de Eisenhouwerstraat te Sittard vond woensdag 13 februari 2002 een inbraak plaats. De bewoner die kort voor middernacht thuiskwam bemerkte dat een ruit stukgeslagen was en dat er een inbraak plaatsgevonden had. De woning werd door de inbreker vrijwel geheel doorzocht waarbij een aantal kasten opengebroken werden. Vermoedelijk werd er alleen een geldbedrag van enkele honderden euros ontvreemd.

Sittard, drie mannen aangehouden na poging tot inbraak: Drie inwoners van het Duitse Hueckelhoven-Ratheim zijn woensdagavond 13 februari 2002 aangehouden nadat een getuige hen betrapte bij een poging tot inbraak.
De getuige waarschuwde de politie nadat hij het drietal een poging zag doen een deur van een berging van een flat aan de Romeinenstraat te Sittard open te breken. De getuige verstrekte de politie een goed signalement van het drietal. Een van het drietal werd door de politie bij een onderzoek in de omgeving zittend in een auto aangetroffen. Kort daarna kwamen de andere twee ook aanlopen en maakten deze aanstalten zich ertussen uit te maken maar werden snel in hun kraag gevat. Het drietal werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Een verder onderzoek wordt ingesteld. Mogelijk dat het drietal ook verantwoordelijk is voor een poging tot inbraak in een woning aan de van Pallandtstraat te Sittard. Een achterdeur van deze woning werd hier beschadigd maar de toegang werd ook hier niet verkregen. Een van de daders voldoet aan het signalement dat een buurtbewoner de politie verstrekte van een man die de getuige uit de tuin van de woning aan de van Pallandtstraat had zien komen. Het aangehouden drietal heeft de leeftijd van 43, 35 en 24 jaar.