RIJKSMUSEUM TWENTHE

Leerlingen voortgezet onderwijs met kunstenaars aan het werk

RijksmuseumTwenthe
Museum voor oude en moderne kunst
Lasondersingel 129-131
7514 BP Enschede
T 053 4358675
F 053 4359002
E info@rijksmuseum-twenthe.nl

Persbericht
13 februari 2002

Leerlingen voortgezet onderwijs met kunstenaars aan het werk Tot en met 7 april kunnen leerlingen van het voorgezet onderwijs in het Rijksmuseum Twenthe deelnemen aan het educatief project AKI Junior. Dit project sluit aan bij de tentoonstelling AKI ontplooid, die in het museum in deze periode te zien is. Zes van de vijftig aan de tentoonstelling deelnemende kunstenaars gaan in workshops aan het werk met leerlingen van het voortgezet onderwijs.

Workshops en tentoonstelling AKI junior
Na een inleiding bij het tentoongestelde werk, waarin de kunstenaar vertelt over zijn of haar keuzes, ideeën en gedachtes bij het kunstwerk, gaan de leerlingen zelf aan het werk. In een twee uur durende workshop werken de leerlingen onder leiding van de gekozen kunstenaar aan een beeldende opdracht die gebaseerd is op zijn of haar eigen werk of manier van werken. Nieuwe ideeën, nieuwe technieken en samenwerking met de kunstenaar beloven een verrassend eindresultaat, dat ook nog eens tentoongesteld gaat worden in het museum. Deze tentoonstelling, die onder de titel AKI Junior te zien is van 12 t/m 28 april, toont alle door leerlingen gemaakte werken. Een jury bepaalt welke werken van de leerlingen extra aandacht krijgen. Per deelnemende kunstenaar zullen circa drie werken van leerlingen worden ingelijst en, voorzien van een tekstbordje met naam van de leerling, titel van het werk en gebruikte techniek, worden tentoongesteld naast het werk van de kunstenaar waarbij de workshop is gevolgd. De jury bestaat uit drs J.H.H. Mans, burgemeester van Enschede, de heer Arno Kramer, beeldend kunstenaar, docent aan de AKI en organisator van de tentoonstelling AKI ontplooid en mevrouw drs D.A.S. Cannegieter, directeur van het museum. De tentoonstelling wordt geopend op 12 april om 16.00 uur.

/////

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Melitta Frieling, public relations en voorlichting T 053 4358675 E mfrieling@rijksmuseum-twenthe.nl Jolijn Peters, medewerker educatie
T 053 4358675 E jpeters@rijksmuseum-twenthe.nl

14 feb 02 14:42