Ingezonden persbericht

ICL implementeert CRM-oplossingen Chordiant bij Global 1000-bedrijven

Amsterdam, 14 februari 2002 - Chordiant Software, Inc. (Nasdaq: CHRD), leverancier van dynamische CRM-oplossingen, heeft een samenwerkingsverband gesloten met IT-dienstverlener ICL. ICL gaat de CRM-oplossingen van Chordiant implementeren bij Global 1000-bedrijven. ICL zet een Chordiant CRM Solutions Practice op, gebaseerd op de nieuwe Chordiant 5-oplossing. Daarnaast wordt een aantal ICL-consultants getraind om de Chordiant-oplossingen te kunnen implementeren. ICL is ook benoemd tot aanbevolen Europese integrator van de CRM-oplossingen van Chordiant.

Roy Bunyan, hoofd van de CRM-practice van ICL: "Met Chordiant 5 kunnen onze klanten de meest schaalbare B2C CRM-applicaties implementeren, terwijl de kenmerken van hun bestaande systemen intact blijven. De Global 1000-bedrijven die behoren tot ons klantenportfolio profiteren van een snelle return on investment en verbeteren hun klantenservice. We bieden onze klanten, mede met de Chordiant 5-oplossing, CRM-oplossingen die snelle proceswijzigingen mogelijk maken. Hierdoor kunnen ze snel reageren op veranderende klantenwensen of bedrijfsprocessen."

Stephen Kelly, CEO van Chordiant zegt over de samenwerking: "De overeenkomst met ICL vergroot de capaciteit op de Europese markt en versterkt het Chordiant-aanbod. De bedrijven die kiezen voor Chordiant zijn wereldwijde B2C-organisaties die op zoek zijn naar een dynamische, procesgedreven CRM-oplossing. Met onze oplossing kunnen ze een multidimensionale klantinteractie bieden, waarmee het uiterste wordt gehaald uit bestaande investeringen, binnen en buiten de organisatie. Chordiant 5 is één van de weinige oplossingen die tegemoet komt aan deze eisen. Door samen te werken met ICL verbreden we ons klantenportfolio en bereiken we de bedrijven die op zoek zijn naar onze producten."

ICL
ICL is één van de grootste aanbieders van IT-oplossingen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika met 17.700 medewerkers. Het bedrijf ontwerpt, bouwt en implementeert IT-systemen en -diensten bij klanten uit de financiële sector, telecommunicatie, retail en overheid. ICL biedt IT- en end-to-end e-business-diensten en ondersteunt klanten bij het vergroten van de efficiëntie en productiviteit. De ICL-oplossingen bieden de basis voor succes in de nieuwe economie. Het dienstenportfolio omvat zowel de ontwikkeling van nieuwe media, consultancy en systeemintegratie als beheerde infrastructuurdiensten die de bedrijfskritische eisen van bedrijven ondersteunen.

Chordiant Software
Chordiant Software levert 'Dynamically Driven CRM': complete software-oplossingen voor wereldwijd opererende bedrijven in de B2C-markt. Met de oplossingen van Chordiant kunnen bedrijven concurrentievoordeel behalen door efficiëntere en effectievere marketing, verkoop en klantenservice. Chordiant biedt als enige real-time, procesgestuurde oplossingen voor multi-dimensionale klantinteracties. De unieke Chordiant JX Architecture zorgt voor naadloze aansluiting op bestaande infrastructuren. Het resultaat is een consistente klantervaring.

Chordiant Software heeft haar hoofdkantoor in Cupertino, Californië, en regionale kantoren in de VS, het Verenigd Koninkijk, Zuid-Afrika, Australië, Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Meer informatie over Chordiant: www.chordiant.com.



Ingezonden persbericht