Ingezonden persbericht


IJsselstein, 14 februari 2002

PERSBERICHT

DE GRAAF GRAND PRIX TEAM AAST OP TOPSCORES IN 250cc MOTOGP

JARNO JANSSEN TERUG IN DE GP s, NAAST LEERMEESTER HARUCHIKA AOKI

Dit weekeinde (vrijdag 15 t/m zondag 17 febr.) maakt het De Graaf Grand Prix Team van manager Arie Molenaar haar eerste testkilometers tijdens de IRTA-trainingen in Valencia. Onder hen de 26-jarige Nederlandse coureur Jarno Janssen, die in Zuid-Spanje na een jaar van afwezigheid zijn come-back maakt in de Grand Prix. Jarno Janssen vormt samen met 2-voudig 125cc wereldkampioen Haruchika Aoki (J) het door De Graaf Technisch Personeel gesponsorde team, dat in seizoen 2002 met beide coureurs in de 250cc klasse uitkomt. Met de terugkeer van Jarno Janssen in de GP s is Nederland nog steeds met twee coureurs vertegenwoordigd in het mondiale GP-circus, met ook Jurgen van den Goorbergh in de MotoGP-klasse.

Haru Aoki en Jarno Janssen komen in actie met Honda RS 250 R machines, waarbij Janssen zich gesteund weet met de speciale snelle HRC-onderdelen uit een A-kit en Aoki op een fabrieks Honda in actie komt. Ex-wereldkampioen Aoki, die na 2 seizoenen in de 500cc klasse te hebben gereden, terugkeert naar de kwartliters, is de enige coureur die dit jaar een 2002-Honda fabrieksmodel bestuurt. Roberto Rolfo (I) en Emilio Alzamora (E) rijden op een NSR 250 uit 2001 en Haru Aoki is door de Honda race-afdeling uitverkoren om de speciale Honda RS 250 RW uit te testen en door te ontwikkelen; het prototype van de productie-racer die Honda in 2003 op de markt gaat brengen.

"Deze motor biedt volgens de HRC-technici hetzelfde vermogen als de NSR fabrieksracers. Er moeten topklasseringen mee gehaald kunnen worden! Daarbij krijgen we uit de 1e hand de allernieuwste snelle onderdelen voor Aoki", meldt teammanager Arie Molenaar, die zich na de overname van het DeeCee team nu dolgelukkig toont met de officiële toezegging van De Graaf Technisch Personeel dat ze als hoofdsponsor doorgaan.

Jarno Janssen, die in 1999 en 2000 al in de 250cc GP s actief was, denkt zich aan de ervaren wereldkampioen als teammaat te kunnen optrekken. "Haruchika kan met zijn 114 gereden GP s en 9 GP-overwinningen een prima leermeester voor me zijn. En chef monteur Hans Spaan kan met de extra technische know how van de ontwikkelings-machine van Aoki mijn Honda met A-kit ongetwijfeld op een nóg hoger niveau brengen", meldt Janssen, die zich mentaal en rij-technisch sterker voelt, nadat hij afgelopen jaar een heel goed EK-seizoen doormaakte met 2x een 2e plaats en een overwinning in Rijeka.

"De eerste testsessie in Valencia wordt benut als shake-down voor de pas deze week uit Japan ingevlogen motoren. De RSW van Aoki is door de twee Japanse monteurs uit het team volledig opgebouwd in Tokio, terwijl vlak voor de start van de eerste trainingen aan de machine van Janssen wordt momenteel nog keihard wordt gewerkt", vervolgt Molenaar. "De primeur van de officiële bekendmaking en de nieuwe teamkleuren bewaren we voor na de 2e testsessie op 20 en 21 februari in het Portugese Estoril. Dan komt het team terug naar Nederland, waar rond half maart in een teampresentatie de officiële kleuren en de nieuwe sponsors naast De Graaf Technisch Personeel bekend worden gemaakt."


---