Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Èindhoven e.o. 14-02-2002
1e Persbericht donderdag 14 februari 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte vernieling ruit aangehouden Donderdagmorgen om 2.35 uur is op het Lavendelplein een 30-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij vernielde daar een voordeurruit van een woning. De gewaarschuwde politie trof de man daar aan. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Alcohol
Donderdagmorgen om 4.20 uur is op de Zonnedauwsingel een 46-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. Hij viel op door zijn slingerend rijgedrag. Bij controle bleek hij ge-dronken te hebben. De man blies
1,3 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Verdachte kreeg een rijverbod van 13 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Bakel: Verdachte op gestolen fiets aangehouden
Woensdagavond rond 19.20 uur zag een 26-jarige Helmonder dat op de Rootvlaas een onbekende jongen op zijn te Helmond gestolen fiets reed. De gewaarschuwde politie trof de 15-jarige jongen uit Helmond met de fiets op de Rootvlaas aan. De jongen is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Lieshout: Verdachten diefstal uit winkel aangehouden Woensdagmiddag rond 17.00 uur zijn in een winkel op de Dorpsstraat een 17-jarig meisje uit Boerdonk en een 16-jarige jongen uit Lieshout aangehouden. Zij namen daar rookwaar weg zonder deze bij kassa af te rekenen. De verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Voor verdere afhandeling zijn zij overgedragen aan buro Halt.

Asten: Diefstal uit een werkplaats
Woensdagmiddag tussen 16.30 en 18.00 uur zijn uit een niet afgesloten werkplaats aan de Heesakkerweg een kopieerapparaat en een labelapparaat gestolen. Vermoedelijk zijn de daders gestoord, een afgekoppelde computer werd niet meegenomen.

Eersel: Verdachten aangehouden
Donderdagmorgen rond 1.00 uur zagen getuigen op de Lend dat drie personen bezig waren velgen van een daar geparkeerde auto weg te nemen. De getuigen waarschuwden de politie. Korte tijd daarna controleerde een politiepatrouille op de Postelseweg een personenauto met daarin 2 personen. In de auto zijn diverse gereedschappen, waaronder inbrekerswerktuig, aangetroffen. De 2 mannen, 21 en 22 jaar, uit Breda zijn aangehouden en voor nader onder-zoek overgebracht en ingesloten in het politiebureau. De aangetroffen gereedschappen zijn veilig gesteld.

Best: Verdachten aangehouden
Naar aanleiding van een onderzoek is woensdagmorgen rond 10.15 uur op de Raadhuis-straat een 19-jarige man uit Best aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal met geweld van een bromfiets, gepleegd op donderdag 20 december jl op de Boterhoek in Best. De verdachte bedreigde op de Boterhoek een 16-jarige jongen uit Best met een mes. De verdachte eiste zijn bromfiets. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Oirschot: Diefstal auto
Tussen dinsdagmiddag 17.00 en woensdagmorgen 11.00 uur is vanaf de Mostakker een blauwe personenauto, Mercedes Benz, 200 CLK, cabriolet, kenteken 49-GT-JV, gestolen.

Asten: Hennepkwekerij
Donderdagmorgen rond 7.20 uur trof de brandweer tijdens het blussen van een brand in een woning aan de Gouwe een hennepplantage op de zolder aan. De gewaarschuwde politie nam de 250 planten en de daarbij behorende apparatuur in beslag. De 21-jarige bewoonster is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Valkenswaard: Verkeerscontrole
Donderdagmorgen is op de Bosstraat een verkeerscontrole gehouden. Zeven bestuurders kregen een proces-verbaal voor het negeren van de verplichte rijrichting.