Apple Benelux

Apple kondigt de NVIDIA GeForce4 Titanium-kaart aan voor de Power Mac G4-serie

's Werelds snelste grafische processor voor 's werelds snelste personal computer

Bunnik, 11 februari 2002 - Apple maakt vandaag bekend dat 's werelds snelste grafische processor, de nieuwe GeForce4 Titanium van NVIDIA, vanaf volgende maand verkrijgbaar is voor 's werelds snelste personal computer, de Power Mac G4. De GeForce4 Titanium-processor is gemonteerd op een AGP 4x-kaart met 128 MB DDR SDRAM-geheugen, en levert bijzonder realistische beelden en speciale effecten zoals real-time figuuranimatie en verbluffende oppervlaktedetails, die nog niet eerder mogelijk waren op een pc.

"De Power Mac G4 met Mac OS X en de nieuwe NVIDIA GeForce4 Titanium-kaart vormen tezamen een ongeëvenaard visueel werkstation", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple. "Creatieve professionals en spelfanaten zullen versteld staan van deze enorme vooruitgang op het gebied van realistische 3D-beelden."

De GeForce4 Titanium levert indrukwekkende prestaties: per seconde worden er 87 miljoen driehoeken en 4,9 miljard textured pixels geproduceerd. In totaal kan deze processor 1,23 biljoen bewerkingen per seconde uitvoeren. De GeForce4 Titanium is ook in een ander opzicht uniek: deze kaart is voorzien van zowel een ADC-poort (Apple Display Connector) als een DVI-poort (Digital Visual Interface) en biedt de mogelijkheid om, met behulp van een DVI-ADC-adapter, twee Apple flat-panelbeeldschermen tegelijkertijd aan te sluiten. Deze kaart biedt ondersteuning voor zowel een uitgebreid bureaublad als synchrone weergave. Bovendien kunnen standaard-VGA-apparaten met behulp van de meegeleverde DVI-VGA-adapter worden aangesloten.

De nieuwe Power Mac G4-serie is de ultieme digitale krachtpatser voor creatieve professionals en omvat computers met twee 1-GHz processors, één 933-MHz processor en één 800-MHz processor met Velocity Engine. Het 933-MHz model en het model met twee 1-GHz processors worden beide standaard geleverd met de NVIDIA GeForce4 MX met 64 MB DDR SDRAM. De Power Mac G4 met twee 1-GHz processors levert de ongelooflijke prestatie van 15 gigaflop (15 miljard drijvende-kommaberekeningen per seconde), waardoor deze computer professionele programma's, zoals Adobe Photoshop, 72 procent sneller uitvoert en dvd-video 300 procent sneller codeert dan een pc met een 2-GHz Pentium 4-processor*.

Alle Power Mac G4-modellen worden geleverd met zowel Mac OS X (het standaardbesturingssysteem) als Mac OS 9, en met de bekroonde programmatuur van Apple voor digitale muziek (iTunes 2), digitale video (iMovie 2 en iDVD 2) en digitale fotografie (iPhoto).

Prijzen en verkrijgbaarheid
De NVIDIA GeForce4 Titanium grafische processor is vanaf volgende maand via de Apple Store (www.apple.com/nlstore) verkrijgbaar als maatwerkoptie voor de Power Mac G4. De GeForce4 Titanium-optie kost § 300 exclusief BTW bij aanschaf van de Power Mac G4 met twee 1-GHz processors en die met één 933-MHz processor. Voor het Power Mac G4-model met één 800-MHz processor bedragen de extra kosten § 400 exclusief BTW. De adviesprijzen voor de Power Mac G4-modellen zijn § 3.499 exclusief BTW voor het systeem met twee 1-GHz processors, § 2.699 exclusief BTW voor het systeem met één 933-MHz processor en § 1.899 exclusief BTW voor het systeem met één 800-MHz processor.

Gebruikers die al in het bezit zijn van een Power Mac G4, kunnen de NVIDIA GeForce4 Titanium-kaart in hun computer installeren met behulp van een los verkrijgbare set, die het komende voorjaar beschikbaar zal zijn .


* Gebaseerd op veelgebruikte bewerkingen in Adobe Photoshop 6.0.
© 2001 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh, AirPort, Apple Store, FireWire, iTunes, Mac OS, PowerBook en Velocity Engine zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van de respectieve eigenaars.


***

Apple
Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: http://www.apple.com Voor informatie over Apple België: http://www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple Benelux: http://www.apple.com/nl/pr