Korps: Friesland, plaats: Friesland 14-02-2002
Persberichten van 14/2 (07.00 t/m 13.00 uur)

Drachten: inbraak auto
In de nacht van dinsdag op woensdag is in de auto van een 31-jarige man uit Drachten ingebroken. Een ruit werd ingeslagen en ondermeer een radardetector en carkit werden ontvreemd. De auto stond voor de woning van de aangever op het Roggepad geparkeerd.

Leeuwarden: inbraak auto
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een bestelauto op de Huizumerlaan. Het raamrubber werd kapot gesneden. Uit de auto werd een jas weggenomen. Een 23-jarige man uit Leeuwarden deed namens de eigenaar, een bedrijf uit Assen, aangifte.

Leeuwarden: inbraak auto
Woensdagmiddag tussen één en vier uur is ingebroken in een personenauto op het Zaailand. Het zonnedak werd opengebroken. Uit de auto werd een videocamera gestolen. De 55-jarige eigenaresse uit Todbjerg Denemarken was hier op vakantie. Zij deed aangifte.

Politie Friesland vordert rijbewijzen in
Tijdens een snelheidscontrole ter hoogte van Oosterzee (gemeente Lemsterland) hebben controleurs van Fryske Diken het rijbewijs ingevorderd van twee bestuurders wegens overschrijding van de maximum snelheid. Ter plaatse vonden wegwerkzaamheden plaats; alleen de rechter rijstrook was beschikbaar voor het verkeer en er gold een maximum snelheid van 70 kilometer per uur. De bestuurders reden respectievelijk 58 en 55 kilometer per uur te hard.

Heerenveen: inbraak auto
In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Munt het dak vernield van een cabriolet/personenauto. Op deze wijze kon de dader in de auto komen en de radio-CD-speler verwijderen en meenemen. De 23-jarige eigenaar uit Heerenveen deed aangifte.

Nes (Boarnsterhim): man van dak gevallen
Bij een in aanbouw zijnde woning aan De Strikel is donderdagochtend rond 9 uur een jongeman van het dak gevallen. Een stagiaire, woonachtig in Boazum was op een hoogte van ongeveer 5 a 6 meter aan een dakkapel aan het werk. De jongeman gleed uit en viel via een steiger naar beneden. Hij kwam in de modder terecht. Door de val liep hij rugletsel op. Door de ambulancedienst werd een de traumahelikopter opgeroepen, maar die hoefde ter plaatse niet in actie te komen. Het slachtoffer is voor onderzoek met de ambulance naar het MCL in Leeuwarden gebracht.

Holwerd: aanrijding met letsel
Donderdagochtend omstreeks 07.30 uur raakte een auto vanaf de Ternaarderdyk in het water. Een 24-jarige inwoonster van Dokkum kwam in een scherpe bocht naar rechts aan de linkerkant in de berm. Door een iets te pittige stuurcorrectie schoot ze de weg over en belandde rechts van de weg in de sloot. De bestuurster kon zelf uit de auto komen. Ze heeft zich voor medische behandeling bij een huisarts gemeld. Haar bestelauto is uit de sloot getakeld.

Westergeest: inbraak bedrijfspand
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een bedrijfspand aan de Simmerwei. De dader(s) kwam binnen door het open breken van een raam. Het hele bedrijf werd doorzocht en meerdere deuren en stalen kasten werden opengebroken. Een 54-jarige man uit Burdaard deed namens het bedrijf aangifte. Hij mist een digitale camera en wat kleingeld.

Leeuwarden: poging inbraak brugwachtershuisje
Woensdagavond of nacht is geprobeerd i te breken in het brugwachtershuisje aan de Dammelaan. Met een breekvoorwerp is geprobeerd een raam te forceren. Dat is niet gelukt. Ook is geprobeerd het ruit te vernielen, maar dit barstte slechts. Het is bij een poging gebleven. Er is wel forse schade. Namens de gemeente Leeuwarden deed een 51-jarige medewerker uit Leeuwarden aangifte.

Bolsward: aanhouding dealer
Afgelopen dinsdag is in Bolsward een 40 jarige inwoner van die stad aangehouden op verdenking van handel en bezit van softdrugs. Vorige week werd bij toeval in zijn woning 69 gram weed aangetroffen. De weed was reeds verpakt in gebruikershoeveelheden. Bij de politie waren er eerder meldingen binnengekomen dat de man zou dealen in soft drugs, met name de verkoop aan kinderen.(zie persberichten van 8 februari). De man was sindsdien spoorloos. Na zijn aanhouding is hij ingesloten en in verzekering gesteld. Hij heeft inmiddels bekend. Verder leidde het onderzoek naar een weedkwekerij in Anjum. Daar werd woensdag aan de Boltawei in een schuur achter een woning een kwekerij van 380 planten ontdekt. Bij de kwekerij werd niemand aangetroffen. De planten en bijbehorende apparatuur zijn in beslaggenomen. De planten zijn inmiddels vernietigd. De politie stelt momenteel een onderzoek in naar de gebruiker/exploitant van de weedkwekerij.

Bureau Communicatie: 058 880 8272