Ingezonden persbericht

Persbericht

14 februari 2002

Vanco rekent af met matig presterende netwerken
~ applicatiebeheer garandeert bedrijven een hoge kwaliteit tegen de juiste prijs ~

Vanco, de wereldwijde 'virtual network operator', introduceert een service die af zal rekenen met inefficiënte bedrijfsnetwerken die zorgen voor een snelle verslechtering van de bedrijfsresultaten.

De zakelijke oplossing combineert VitalSuite, Lucent's nieuwste tool voor het monitoren van prestaties, met Vanco's expertise op het gebied van het beheren van wereldwijde Wide Area Networks (WANs). Door mogelijke problemen al op applicatieniveau op te sporen en aan te pakken, zal de samenwerking significante kostenbesparingen opleveren door het elimineren van factoren die de downtime van netwerken veroorzaken. Hierdoor kunnen organisaties met hun bestaande infrastructuur betere prestaties realiseren.

Met deze samenwerking verwijdert Vanco zich van het traditionele telecommunicatiemodel. Het bedrijf ziet de toekomst van netwerkbeheer op het applicatieniveau.

De bedrijven die het meeste zullen profiteren van deze service zijn bedrijven met grote, complexe, internationale netwerken. Zij zullen op deze manier een totaaloverzicht van applicatieprestaties over het hele netwerk krijgen, waarbij knelpunten waar vertraging of dataopstoppingen zouden kunnen plaatsvinden, worden opgesignaleerd. Zodra een knelpunt is ontdekt kan Vanco gerichte stappen ondernemen om het probleem oplossen voordat de klant zich zelfs maar bewust wordt van het probleem.

"Het verbaast mij zeer dat in het huidige economische klimaat bedrijven in een eerste reactie op een netwerkprobleem nog altijd meer capaciteit gaan inkopen. De oorzaak van een probleem kan immers overal liggen. Zoals bijvoorbeeld in de applicaties zelf; het hoeft niet persé een kwestie van te weinig bandbreedte te zijn," zei Marcel Vrieling, Managing Director van Vanco. "Nu netwerken steeds complexer worden en het steeds meer tijd in beslag neemt om ze te beheren, is het niet meer dan logisch om dit werk aan een specialist uit te besteden. Het VitalSuite product zal klanten het proactieve monitoring en beheer van applicaties bieden die zij wereldwijd nodig hebben."

"Wij zouden Vanco willen aanbevelen omdat het een bedrijf is met een wereldwijde visie en aanwezigheid. Daarnaast heeft het bedrijf bewezen verdiensten op het gebied van het beheren van bedrijfsnetwerken," zei Richard Corbett, business development director van VitalSoft. "In plaats van zonder meer geld in meer bandbreedte te steken bij het oplossen van problemen, zouden bedrijven eerst moeten bekijken hoe ze hun bestaande infrastructuur kunnen verbeteren. De aanloopkosten die gepaard gaan met het inschakelen van een derde partij worden snel goedgemaakt door ROI."

(390 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Vanco
Vanco is wereldwijd een toonaangevende aanbieder van internationale netwerkoplossingen die additionele diensten toevoegt aan grote nationale en internationale communicatienetwerken. Sinds de oprichting in 1988 is Vanco betrokken geweest bij het bouwen van de belangrijkste en meest betrouwbare communicatie-infrastructuren ter wereld.

Door haar onafhankelijke positie is Vanco in staat continu in te spelen op veranderingen in de snel ontwikkelende telecommarkt. Hierdoor kan het bedrijf klanten flexibiliteit en dus voordelen bieden op het gebied van netwerkinfrastructuur, technologie en prijs. Vanco geeft niet alleen advies maar ontwerpt, installeert en beheert eveneens de Wide Area Networks (WAN s) voor haar klanten.

Vanco s unieke service-oplossingen voor netwerken zijn meermaals bekroond. Zo werd zij bij de Networking Industry Awards gekozen tot Network Outsourcer of the Year 2000.

Voor meer informatie kunt u een bezoekje brengen aan de website van Vanco: http://www.vanco.nl

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met: Yvonne van Bokhoven of Viviane Brokerhof van LEWIS, het IT PR bureau: Tel:0031 (0)43-356 69 56Fax: 0031 (0)43-356 69 55
E-mail:yvonnev/vivianeb@lewispr.com
Web site:http://www.lewispr.com

PRWEEK's Consultancy of the Year Finalist, 2001
PRWEEK's Hi-Tech Agency to Watch, 2000/2001

Yvonne van Bokhoven
LEWIS Communications BV
Marketing and Media Relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht
Nederland
Tel: +31 (0) 43-3566956
Fax: +31 (0) 43-3566955
Web: http://www.lewispr.com