VCD AUTOMATISERING

VCD Automatisering naar uitstekend resultaat in matig ICT-jaar

Groningen, 14 februari 2002

Van: VCD Automatisering
Rozenburglaan 1
Postbus 917
9700 AX Groningen
Telefoon (050) 579 55 00
www.vcd.nl

VCD Automatisering naar uitstekend resultaat in matig ICT-jaar

Het Groninger bedrijf VCD Automatisering is erin geslaagd om 2001 met een recordomzet af te sluiten. Ondanks de tegenvallende resultaten binnen de ICT-branche zag het bedrijf de omzet met 25% stijgen tot 16,7 miljoen euro, wat een brutowinst opleverde van 13%. Hiermee geeft VCD een succesvol vervolg op de groei van de afgelopen jaren. Met haar 200 werknemers is VCD thans één van Nederlands grotere zelfstandige ICT-bedrijven.

Met de omzetcijfers geeft VCD Automatisering extra glans aan haar 25-jarig bestaan. In 2002 continueert het bedrijf naar verwachting de autonome groei, terwijl ook overnames niet zijn uitgesloten. Voor het komende jaar investeert VCD fors in de werving van hooggekwalificeerde ICT-ers.

Het succes van VCD vloeit voort uit de jarenlange weloverwogen koers, gericht op continuïteit, risicospreiding en kwaliteit. Vanuit een solide organisatie oriënteert het bedrijf zich breed op langlopende marktontwikkelingen, zonder zich te laten leiden door kortdurende trends. De afgelopen jaren is structureel geïnvesteerd in het opbouwen van een personeelsbestand met hooggekwalificeerde medewerkers.

VCD heeft zich als noordelijk bedrijf landelijk een sterke positie weten te verwerven. In diverse segmenten behoort VCD tot de top drie van Nederland. Sinds enige jaren focust het bedrijf zich met specialistische toepassingen en services op de branches retail, gezondheidszorg, finance, transport, zakelijke dienstverlening en overheid. Daarnaast heeft VCD zich de voorbije jaren sterk geprofileerd als specialist in onderhouds- en beheertaken. Het bedrijf heeft bovendien strategische allianties opgebouwd met wereldspelers in de ICT-branche, zoals Exact, Cognos, Business Objects, Progress, Oracle, Hewlett-Packard en Compaq.

VCD richt zich op hoogwaardige totaaloplossingen in informatietechnologie en -strategie. Vanuit haar one-stop-shopping concept levert het bedrijf zowel consultancy, standaard en maatwerksoftware als beheer en infrastructuur. VCD werkt voor grote en middelgrote organisaties zoals VendexKBB, KPMG, Deli XL, Martini Ziekenhuis, Arbo Unie Nederland, Diaconessenhuis Meppel en Ziekenhuis Rivierenland Tiel.