Artsennet

Haios: actie voor 4,5%!

Vorig jaar voerde de LAD ook al moeizame onderhandelingen met SBOH over onder andere de primaire arbeidsvoorwaarden voor de haios. Deze konden uiteindelijk met succes worden afgerond. De onderhandelingen voor de nieuwe CAO werden meteen daarna gestart. Na twee besprekingen liep het echter vast.

SBOH: 2,25%, LAD: 4,5%
Ook deze keer leidt de salarisparagraaf tot strubbelingen. SBOH biedt slechts een salarisverhoging van 2,25% op jaarbasis, zonder verhoging van de eindejaarsuitkering. De LAD daarentegen vindt een salarisverhoging van 4,5% alleszins gerechtvaardigd. De verhoging kan eventueel worden verdeeld over salaris en een eindejaarsuitkering.

Actie!
Om SBOH te overtuigen dat de haios recht hebben op 4,5% salarisverhoging, ziet de LAD zich genoodzaakt om actie te ondernemen. Hiervoor is de steun van de haios nodig. Zonder steun is het namelijk moeilijk om actie te voeren.

Reageren tot 1 maart
Haios die lid zijn van de LAD ontvangen een circulaire met daarbij een antwoordkaart om de actiebereidheid te peilen. De haios wordt verzocht deze antwoordkaart vóór 1 maart terug te sturen naar de LAD. Het is ook mogelijk om via het besloten gedeelte van deze site te reageren.

Afhankelijk van de reacties kunnen de onderhandelingen met SBOH worden hervat. Onder andere via deze site zult u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen.

Wel haio maar nog geen lid van de LAD? Klik dan hier.

logo

Exclusief voor leden!

Besloten gedeelte LAD online! Log hier in!

Nog geen LAD-LID?

Word nu (gratis) lid van de LAD!

© copyright 2002 LAD home