Unie van elektrotechnische ondernemers

Nieuwe werkgeversorganisatie telt 6.000 leden met 110.000 werknemers
FUSIE UNETO EN VNI DEFINITIEF

Zoetermeer, 11 februari 2002

De fusie tussen de werkgeversverenigingen Uneto en VNI wordt vandaag afgerond. Op 11 februari tekenen de voorzitters van beide organisaties de fusieakte. De nieuwe organisatie gaat verder als UNETO-VNI, ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel. Door de fusie ontstaat één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland.

Uneto (Unie van elektrotechnische ondernemingen) en VNI (Vereniging van Nederlandse Installatiebedrijven) werken al jarenlang op diverse terreinen samen. VNI is de brancheorganisatie van werktuigkundige en sanitaire installatiebedrijven, Uneto behartigt de belangen van elektrotechnische installateurs en de elektro-detailhandel. In mei 2000 zijn er verkennende besprekingen gestart over een mogelijke fusie. Nadat de leden afgelopen september al akkoord gingen met een fusie, is deze met het tekenen van de fusieaktes vandaag definitief.

Schaalvergroting
In het internationale krachtenveld waarbinnen VNI en Uneto als belangenbehartigers optreden is een voortdurende schaalvergroting zichtbaar. Daarnaast is de traditionele scheiding tussen werktuigkundige en sanitaire (VNI) en elektrotechnische (Uneto) installatietechniek steeds kleiner geworden. De nu aangekondigde fusie is een logisch antwoord op deze ontwikkelingen. De nieuwe vereniging vertegenwoordigt ruim 6.000 ondernemers met ruim 110.000 werknemers.

Vestigingsplaats
Directie, bestuur en stafbureau van de nieuwe vereniging opereren inmiddels vanuit Zoetermeer onder de naam UNETO-VNI. De bedrijven die lid zijn van de nieuwe vereniging zullen vanaf vandaag de nieuwe verenigingsnaam naar hun relaties gaan communiceren.

Einde persbericht

Meer informatie:
Dick Reijman, afdeling Communicatie UNETO-VNI
Telefoon: (079) 32 50 737
Mobiel: (06) 511 22 815
Fax: (079) 325 06 66
e-mail : d.reijman@uneto-vni.nl