Korps: Brabant-Noord, plaats: Oss 14-02-2002 Persbericht district Maasland

AANRIJDING LETSEL OSS

Bij een aanrijding op de Oostwal te Oss op 14 februari 2002 omstreeks 13.50 uur is een 68 jarige fietster uit Oss ernstig gewond geraakt. Een 68 jarige voetganger uit Oss raakte licht-gewond, evenals de 29 jarige automobilist, een politieman uit het district Maasland. De bestuurder reed in een opvallende politieauto met optische en geluidssignalen over de Oostwal te Oss. Vanaf de Goudmijnstraat te Oss reed de fietster de Oostwal op en verleende geen voorrang aan de politieauto. De bestuurder van de politieauto kon het slachtoffer niet meer ontwijken, waardoor de fietster geschept werd. Bij zijn uitwijkmanoeuvre raakte de auto een lantaarnpaal en boom. De kap van de lantaarnpaal viel op de voetganger die in de middenberm van de Oostwal stond te wachten. De slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Oss. De verkeersdienst van de politie Eindhoven stelt een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

WINKELDIEF

Een 46-jarige man uit Nuland is vanmiddag betrapt op het stelen van een bewegingsmelder in een bouwmarkt aan de Kanaalstraat in Oss. De man kreeg een transactie van 190,- aangeboden.

SNELHEID

Op de rijksweg N265 te Nistelrode zijn vanochtend 29 automobilisten op snelheid bekeurd.

DIEFSTAL

De afgelopen dagen zijn enkele parkeermeters in Oss opengebroken. Dat was in de Kerk-straat en in de Hooghuisstraat. Het is niet bekend hoeveel geld er in de parkeermeters zat.