Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 14-02-2002 Persbericht district Den Bosch

POLITIE HOUDT TWEE VERDACHTEN AUTODIEFSTAL AAN (s-Hertogenbosch)

De politie district Den Bosch heeft donderdagmorgen op de Steve Bikostraat in s-Hertogenbosch een 46- en 42-jarige Bosschenaar aangehouden voor diefstal van een auto. Het tweetal wordt ervan verdacht van 9 op 10 februari jl. in Orthen een auto te hebben ont-vreemd. Na de diefstal tankten zij met de gestolen auto bij een tankstation aan de van Grobbendoncklaan. De auto is inbeslaggenomen. De politie kwam het tweetal na onderzoek op het spoor. Beiden zijn ingesloten en inverzekeringgesteld.

BOSSCHENAAR AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL TELEFOONKAARTEN (s-Hertogenbosch)

Donderdagmorgen is een 32-jarige Bosschenaar in de woning van zijn vriendin in Oss aangehouden voor diefstal van telefoonkaarten. De man wordt ervan verdacht op 25-januari jl bij een tankstation aan de Bruistensingel in s-Hertogenbosch in een onbewaakt ogenblik telefoonkaarten t.w.v. ongeveer 500,= te hebben ontvreemd.

POLITIE GEBRUIKT PEPPERSPRAY BIJ AANHOUDING MAN MET MESSEN (s-Hertogenbosch) Donderdagmiddag heeft de

politie pepperspray moeten gebruiken om een 32-jarige in-woner uit s-Hertogenbosch op het Stationsplein in zijn woonplaats aan te houden voor bedreiging en vernieling. De verdachte bedreigde een 25-jarige Kerkdrielse en haar kindje zonder enige aanleiding met een paar grote slagersmessen. Kort daarvoor had hij al een pinau-tomaat van het GWK met een hamer vernield. Toen de agenten hem aan wilden houden kwam hij zeer dreigend op hen af. De politie sommeerde hem zijn messen te laten vallen, waaraan de man niet voldeed. Na het gebruik van pepperspray en de assistentie van een paar collegas kon de man in de boeien worden geslagen. Hij is ingesloten en de messen zijn in-beslaggenomen.

HORECAGELEGENHEID TE LAAT OPEN (s-Hertogenbosch)

Van woensdag op donderdag is de 44-jarige beheerder van een horecagelegenheid aan de Karrenstraat in s-Hertogenbosch bekeurd voor overtreding van de sluitingstijd. De politie kreeg klachten m.b.t. geluidsoverlast binnen van omwonenden. Omstreeks 05.45 uur bleken er nog steeds mensen op de dansvloer aanwezig te zijn, terwijl de zaak om 04.00 uur geslo-ten moest zijn.

CONGOLEES AANGEHOUDEN VOOR VALSHEID IN GESCHRIFTE (s-Hertogenbosch)

Donderdagmorgen is een 33-jarige Congolees bij een uitzendbureau op de Jan de la Barlaan in s-Hertogenbosch aangehouden voor valsheid in geschrifte. De man probeerde met een vals paspoort uit Portugal werk te krijgen. De vreemdelingendienst heeft de man aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.