Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-02-2002 Persberichten regio Limburg-Zuid 2e editie (16.55) Donderdag 14 februari 2002

Klimmen, snelheidscontrole:
Op donderdag 14 februari 2002 heeft op de Klimmenderstraat te Klimmen een snelheidscontrole plaatsgevonden. Van de 482 gecontroleerde motorvoertuigen bleken 29 bestuurders harder te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. Van de 29 snelheidsovertreders werden er 11 staande gehouden. Deze bestuurders kregen het proces-verbaal meteen uitgereikt. De andere overtreders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km per uur.

Heerlen, woninginbraak:
In de nacht van woensdag op donderdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Uterweg te Heerlen. De woning kon betreden worden nadat aan de achterzijde een deur werd opengebroken. Uit de woning werd computerapparatuur weggenomen. De bewoner heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

Stein, bedrijfsinbraak:
In de nacht van woensdag op donderdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een winkel gevestigd aan de Peldenstraat te Stein. De toegang tot de winkel werd verkregen na een deel van de voordeur te forceren. Het gehele winkelpand werd doorzocht waarbij o.a. afzuigsystemen werden ontvreemd. De dieven moeten gebruik gemaakt hebben van een busje of kleine vrachtauto waarmee de afzuigsystemen vervoerd konden worden. De eigenaar van de winkel heeft van de diefstal bij de politie aangifte gedaan.

Landgraaf, woninginbraak:
In de nacht van woensdag op donderdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Oudstraat te Landgraaf. De toegang tot de woning werd verkregen na het forceren van een achterdeur. Ontvreemd werden een laptop, een videocamera, een playstation en twee beurzen met nog onbekende inhoud en een GSM. De benadeelde heeft van de inbraak aangifte bij de politie.

Landgraaf, dief aangehouden:
Een 29 jarige inwoner van Landgraaf is donderdag 14 februari 2002 op de Brandhofstraat te Landgraaf aangehouden nadat deze goederen uit een geparkeerde bestelauto trachtte weg te nemen.
Een medewerker van een groothandel in rook- en zoetwaren bezorgde donderdagmorgen omstreeks 11.30 uur bij een winkel gevestigd aan de Brandhofstraat te Landgraaf enkele goederen. Voordat hij het betreffende bedrijf binnenging sloot hij de deuren van zijn bestelauto en vertrok daarna. Kort daarna werd hij gewaarschuwd dat getuigen een man hadden gepakt die goederen uit zijn auto aan het stelen was. Passanten zagen de man dozen uit de bestelauto wegnemen en wilden hem aanhouden. De betrapte dief ging er vandoor maar de passanten konden hem vastpakken. De gewaarschuwde politie heeft de inwoner van Landgraaf aan het politiebureau ingesloten waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. De verdachte werd in de loop van de middag in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.