OPTA

Beslissing op bezwaar inzake
het besluit van het college d.d. 15 augustus 2001 (OPTA/IBT/2001/201893)

11 februari 2002/OPTA/JZ/2002/2200392

Besluit op de bezwaren van KPN Telecom B.V. (hierna: KPN) en BaByXL Broadband DSL B.V. (hierna: BaByXL), gericht tegen het besluit van het college d.d. 15 augustus 2001, kenmerk OPTA/IBT/2001/201893.

8. Dictum


a) Het college verklaart de bezwaren van KPN, zo daaraan als gevolg van het onderhavige besluit niet reeds de grondslag is komen te ontvallen, gegrond, voor zover die bezwaren ertoe strekken dat de in de onderdelen b), c) en e) van het dictum van het bestreden besluit aan KPN opgelegde verplichtingen zowel praktisch onuitvoerbaar zijn als strijdig zijn met het evenredigheidsbeginsel; de bezwaren van KPN zijn voor het overige ongegrond;


b) Het college verklaart de bezwaren van BaByXL, zo daaraan als gevolg van het onderhavige besluit niet reeds de grondslag is komen te ontvallen, gegrond, voor zover die bezwaren erop neerkomen dat de in het bestreden besluit geschetste berekeningssystematiek niet op korte termijn tot duidelijkheid en transparantie zou leiden; de bezwaren van BaByXL zijn voor het overige ongegrond;


c) Het college trekt de onderdelen b), c) en e) van het dictum van het bestreden besluit met de daaraan ten grondslag liggende overwegingen in, waarmee de onderdelen f) en g) van het bestreden besluit eveneens zijn komen te vervallen;


d) Het college bepaalt dat het onderhavige besluit, met inachtneming van de in dit besluit genoemde overwegingen, als volgt in de plaats treedt van het ingetrokken bestreden besluit;


e) Het college stelt de tarieven welke BaByXL verschuldigd is aan KPN Telecom B.V. als eenmalig tarief voor het installeren in centralegebouwen van voorzieningen ten bate van MDF-access dienstverlening in de vorm van aanpalende of fysieke collocatie (hele en halve configuraties), conform het in het bovenstaande geschetste, vast op NLG 84.515 (EUR 38.351) voor een hele fysieke collocatie, op NLG 70.607 (EUR 32.040) voor een halve fysieke collocatie en op NLG 38.007 (EUR 17.246) voor een aanpalende collocatie.


f) Het college stelt de tarieven welke BaByXL verschuldigd is aan KPN voor de eenmalige tarieven voor de optionele diensten `230 V AC monitored supply' en '48 V DC no-break', conform het in het bovenstaande geschetste, vast op respectievelijk NLG 7.875 (EUR 3.574) en NLG 13.770 (EUR 6.249).




g) De onder de punten e) en f) genoemde tarieven gelden voor al de in het kader van de onderhavige dienstverlening door KPN aan BaByXL geleverde diensten, en gelden daarenboven eveneens voor de diensten welke in de periode tot 1 januari 2003 aan BaByXL geleverd zullen worden.


h) KPN dient aan de hand van de onder de punten e) en f) genoemde tarieven te komen tot een verrekening met de in het verleden reeds door haar van BaByXL in het kader van de onderhavige collocatiedienstverlening ontvangen betalingen.


i) KPN dient met ingang van 1 april 2002 per kwartaal aan het college te rapporteren over aard en omvang van het met de onderhavige dienstverlening verbonden ruimtebeslag per centralegebouw, de in de verschillende centrales collocerende aanbieders, de aard (fysiek of aanpalend) respectievelijk de omvang (half of heel) van de collocatie, en daarnaast een overzicht van de niet-georderde maar wel voorbereide alsmede de niet-georderde maar wel ingerichte posities per centralegebouw.

Aldus besloten op te 's-Gravenhage op 11 februari 2002,

HET COLLEGE VAN DE ONAFHANKELIJKE POST EN TELECOMMUNICATIEAUTORITEIT, namens het college,

drs. H.C. Bakker, secretaris