Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 14-02-2002 Mediaberichten 14 februari (16.45 uur)

LIMBURG-NOORD 223 bekeuringen bij snelheidscontroles

LIMBURG-NOORD De politie Limburg-Noord heeft bij snelheidscontroles in Bergen, Roermond, Mook, Afferden en Roggel 223 automobilisten bekeurd.

BERGEN - Op de Siebengewaldseweg zijn donderdagmorgen 12 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 148 gecontroleerde voertuigen bedroeg 98 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. De hoogst gemeten snelheid is goed voor een boete van 63 euro.

ROERMOND - Op de Koninginnelaan zijn woensdag 41 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 238 gecontroleerde voertuigen bedroeg 91 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. De hoogste gemeten snelheid is goed voor een boete van 245 euro.

MOOK - Op de Rijksweg zijn woensdagmiddag 35 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 541 gecontroleerde voertuigen bedroeg 79 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Op de Groesbeekseweg zijn woensdagmiddag 5 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de gecontroleerde voertuigen bedroeg 111 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. De hoogst gemeten snelheden zijn goed voor boetes van respectievelijk 115 en 187 euro.

AFFERDEN - Op de Rijksweg zijn woensdagavond 19 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 321 gecontroleerde voertuigen bedroeg 117 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. De hoogst gemeten snelheid is goed voor een boete van 216 euro.

ROGGEL - Op de Heldensedijk zijn woensdagmiddag 66 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 460 gecontroleerde voertuigen bedroeg 139 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Op de Nijken zijn woensdag 45 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 620 gecontroleerde voertuigen bedroeg 110 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. De hoogst gemeten snelheden zijn goed voor boetes van respectievelijk 382 en 115 euro.

GRASHOEK Autobrand

GRASHOEK Op de Kwakvors is woensdagavond een auto afgebrand. De brandweer bluste de autobrand, die omstreeks 19.30 werd gemeld. De politie vermoedt dat de brand is ontstaan door kortsluiting.

Horst - ernstige mishandeling, verdachten aangehouden

HORST De politie heeft twee 20-jarige mannen en een 16-jarig meisje uit Venlo aangehouden op verdenking van poging tot doodslag op een 32-jarige man uit Horst. Een van beide mannen wordt beschouwd als de hoofddader. Hij is inmiddels voorgeleid aan de rechter commissaris en in bewaring gesteld. De twee andere verdachten zijn na hun inverzekeringstelling inmiddels weer in vrijheid gesteld.

Zaterdagavond 9 februari, kreeg het slachtoffer kennelijk woorden met het drietal in een cafetaria aan de Jacob Merlostraat. Zodra het slachtoffer buiten was werd hij aangevallen, waarbij de hoofdverdachte volgens getuigen de man ernstig mishandelde. Toen het slachtoffer op de grond lag stampte hij met zijn voet de man op zijn hoofd. Toen er verschillende voorbijgangers aan kwamen lopen, stopten de aanvallers en liepen ze weg.

Het slachtoffer is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en daar opgenomen met een hersenschudding en verschillende verwondingen in zijn gezicht. De politie is direct een uitgebreid onderzoek gestart waardoor op dinsdag de verdachten konden worden aangehouden. Het slachtoffer is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.