Gemeente Nieuwegein

Tentoonstelling 'Afval zonder grenzen' uitgesteld De gemeente Nieuwegein heeft de tentoonstelling ´Afval zonder grenzen´ uitgesteld. Reden is dat de gemeente het benodigde bedrag niet op tijd rond heeft. De tentoonstelling stond oorspronkelijk gepland voor de periode half april tot de zomervakantie van dit jaar.

De tentoonstelling wordt door verschillende partijen gefinancierd. De gemeente staat zelf garant voor een derde van het bedrag. Daarnaast wordt het project gesubsidieerd door de provincie Utrecht. Voor het resterende bedrag is de gemeente op zoek naar sponsors en subsidieverstrekkers. Begin 2002 is duidelijk geworden dat het benodigde bedrag niet op tijd bijeen zal zijn. De gemeente zoekt nu naar andere manieren om de financiering rond te krijgen en streeft er naar om de tentoonstelling in 2003 te laten plaatsvinden.

De tentoonstelling ´Afval zonder grenzen´ wordt door de gemeente ontwikkeld in samenwerking met de zustersteden Rundu en Pulawy. Doel van de tentoonstelling is de inwoners van de drie zustersteden inzicht te geven in elkaars culturele, maatschappelijke en economische verschillen. Afval vertelt immers veel over een land; het geeft inzicht in de manier hoe de bewoners consumeren en daarmee ook hoe ze leven.

De tentoonstelling gaat bestaan uit twee delen. Ten eerste is er de interactieve website waardoor de tentoonstelling ook bezocht kan worden vanuit Polen en Namibië. Darnaast wordt de website ondersteund door een fysieke tentoonstelling in het Milieu Educatie Centrum (MEC) van Nieuwegein. Beide tentoonstellingen zijn volgens hetzelfde principe opgezet: internationaal én interactief, waarbij de bezoeker tevens onderzoeker is.


---

Invoerdatum 14-2-2002

---

Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein