Gemeente Papendrecht

Laatste update: 14.02.2002 Aanwijzing en reservering gehandicaptenparkeerplaats. Burgemeester en wethouders van Papendrecht hebben besloten om direct nabij de aula van de Begraafplaats aan de Admiraal de Ruyterweg een parkeerplaats aan te leggen en deze aan te wij-zen als algemene gehandicaptenparkeerplaats.
De motivering, die aan deze verkeersmaatregel ten grond-slag ligt, is nader omschreven in een besluit, dat op het publicatie-bord van het gemeentehuis is opgehangen.
Belanghebbenden kunnen gedurende een termijn van zes we-ken na heden tegen voornoemd besluit een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Papendrecht, Postbus 11, 3350 AA Papendrecht.
Zij die een bezwaarschrift indienen, kunnen overeenkom-stig arti-kel 8:81 van de Algemene Wet Bestuursrecht een verzoek indienen voor het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden ingediend bij en gericht aan de President van de Rechtbank, Postbus 7003, 3300 GC Dordrecht.

Bouwactiviteiten

Goedkeuring bestemmingsplan Wilgendonk 2001.
Burgemeester en wethouders van Papendrecht maken bekend, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 28, lid 6 van de Wet op de ruimtelijke ordening (WRO), dat het bij raadsbesluit van 19 juli 2001 vastgestelde bestemmingsplan Wilgendonk 2001 door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland is goedgekeurd bij hun besluit van 22 januari 2002, DRGG/ARB/01/7529A, welk besluit op 24 januari 2002 is verzonden. Het bestemmingsplan beslaat het gebied dat globaal wordt begrensd door de A15 in het noorden, de N3 in het oosten, de Burgemeester Keijzerweg in het zuiden en de Veerweg in het westen. De bestemmingsplannen Bedrijvenlocatie Wilgendonk zuidoost en Witte Brug (in het noordwesten) vallen buiten dit plan.
Het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten ligt met het bestemmingsplan voor een ieder ter inzage van 15 februari tot 29 maart 2002 in de burgerleeskamer van het gemeentehuis, Markt 22, tijdens openingstijden.
Gedurende deze termijn kan tegen het bovengenoemde goedkeuringsbesluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ´s Gravenhage. Het beroep kan worden ingesteld door degene die zich tijdig tot Gedeputeerde Staten heeft gewend, alsmede door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich tijdig tot Gedeputeerde Staten te wenden. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat het goedkeuringsbesluit krachtens artikel 28, lid 8 WRO in werking treedt daags na afloop van de beroepstermijn in welk geval het goedgekeurde bestemmingsplan op dat moment eveneens gaat gelden. Indien binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit van Gedeputeerde State niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Bij toewijzing van het verzoek geeft de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak aan op welke onderdelen van het plan de voorlopige voorziening betrekking heeft.

Inspraak bij voorontwerp bestemmingsplan Oostpolder 2002. Ter voldoening aan artikel 5 van de inspraakverordening maken burgemeester en wethouders van Papendrecht bekend dat zij voor een deel van de wijk Oostpolder een nieuw bestemmingsplan voorbereiden. Burgemeester en wethouders hebben daartoe een voorontwerp van het bestemmingsplan opgesteld. Het bestemmingsplan regelt de bestemmingen en het gebruik van de gronden in
in het westelijk deel van de wijk Oostpolder, inclusief een deel van de rijksweg A15 en exclusief het sportpark. De westelijke plangrens volgt de natuurlijke begrenzing tussen het sportpark en de woonwijk. De oostelijke plangrens vormt de scheiding tussen gebieden waarvan de bestemming vastligt en de nog uit te werken (en nog te realiseren) gebieden. Het betreft grotendeels een gebied waar de woningbouw al is gerealiseerd, het nieuwe bestemmingsplan is in hoofdzaak conserverend van karakter.
Het voorontwerp-bestemmingsplan Oostpolder 2002, bestaande uit een toelichting, voorschriften en een plankaart, ligt voor ingezetenen en voor in de gemeente belanghebbende natuurlijke- en rechtspersonen ter inzage van 15 februari t/m 14 maart 2002 op werkdagen in de burgerleeskamer van het gemeentehuis. En van 9.00 tot 12.30 uur of na telefonische afspraak bij de afdeling Ontwikkeling (kamer 2.12, telefoonnummer 6418321).
Tot en met donderdag 14 maart bestaat de mogelijkheid schriftelijk op het voorontwerp te reageren. De binnengekomen reacties zullen worden samengevat in een eindverslag van de inspraakprocedure. De schriftelijke reacties worden behandeld in een vergadering van de commissie Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting en Onderwijs, tijdens welke vergadering tevens belanghebbenden kunnen worden gehoord en van het spreekrecht gebruik kan worden gemaakt.
Burgemeester en wethouders van Papendrecht, 14 februari 2002 De secretaris, De burgemeester,
Ing. J.H. van de Zedde C.J.M. de Bruin
Op 1 februari 2002 voor het vergroten van de bestaande dakkapel op het achterdakvlak van de woning Lijsterbeshof 18;

Op 4 februari 2002 voor het plaatsen en tijdelijk geplaatst houden van drie bouwketen en een materiaalcontainer op de parkeerplaats aan de Pieter Zeemanlaan. De tijdsduur betreft 1,5 jaar.

Op 5 februari 2002 voor het aan de achterzijde uitbouwen van de woning Kamillehof 16;

Op 7 februari 2002 voor het plaatsen van een pui in de bij de woning Abelenhof 123 behorende garage.

Afgegeven bouwvergunningen:
Op 12 februari 2002 voor het plaatsen van een dakopbouw op de bestaande garage behorende bij de woning Pieter Breughelstraat 12; Op 12 februari 2002 voor het aan de achterzijde uitbouwen van de woning A. van Scheltemastraat 2;
Op 12 februari 2002 voor het aan de achterzijde uitbouwen van de woning Walmolen 47.
Ontvangen aanvraag om sloopvergunning
Op 1 februari 2002 voor het slopen van een gedeelte van een binnenwand tussen twee lokalen in het schoolgebouw aan de Burgemeester Keijzerweg 5.