VAN DER VALK HOTEL TIEL

Van der Valk Hotel Tiel veilig verklaard en weer geopend

Tiel, 14 februari 2002
Het Van der Valk Hotel Tiel is na de inspectie van Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Tiel, de brandweer en experts van het door de gemeente ingeschakelde ingenieursbureau ABT vrijgegeven. Rond het avonduur heeft het hotel haar deuren weer geopend.

Aan het nog intact zijnde deel van het parkeerdek naast het hotel, zijn door de experts en autoriteiten opgelegde verstevigingen aangebracht, zodat een stabiele en veilige situatie is gewaarborgd. Overigens zal dit deel van het hotel, het parkeerdek, afgesloten blijven in verband met verdere sloopwerkzaamheden.

De inspecties door ABT en het in opdracht van Hotel Tiel ingeschakelde ingenieursbureau Arcadis geven geen enkele reden tot twijfel aan de veiligheid van de bouwconstructie van het hotel. Niettemin heeft de directie van Hotel Tiel besloten bureau Arcadis de algehele bouwconstructie en berekeningen te laten toetsen. Binnen drie weken zullen de gegevens ter hand worden gesteld aan de gemeente, die deze op haar beurt zal toetsen. Hotel Tiel heeft hiermee ingestemd.

Algemeen Directeur Gert-Jan van der Valk van Hotel Tiel: 'Mede namens alle medewerkers wil ik benadrukken het incident van afgelopen zondag ten zeerste te betreuren en na de enorme schrik opgelucht te zijn dat zich geen persoonlijke ongelukken hebben voorgedaan. Wij zijn blij dat het hotel veilig is verklaard en dat wij ons weer kunnen richten op onze gasten.'

Eerste bevindingen ingenieursbureau Arcadis bekend

De eerste bevindingen van het onderzoek naar de oorzaak van het instorten van het parkeerdek door ingenieursbureau Arcadis zijn inmiddels bekend. Deze worden tijdens een persconferentie op vrijdag 15 februari a.s bekendgemaakt. De persconferentie vindt plaats in Hotel Tiel om 18.00 uur.

Noot voor redactie (