SNN Samenwerkingsverband Noord-Nederland


SNN kent subsidies toe

De bestuurscommissie Economische Zaken van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) heeft de subsidieaanvraag voor twee projecten goedgekeurd. De steun wordt gegeven in het kader van het Kompas voor het Noorden, het ruimtelijk economisch ontwikkelingsprogramma voor Noord-Nederland. Het betreft onder meer EZ/Kompasmiddelen en het Europese Doelstelling 2-programma. De volgende projecten zijn gehonoreerd:

Cultuurtoeristisch informatiecentrum in Groninger Museum Het Groninger Museum krijgt een centrale functie bij de informatievoorziening over activiteiten op cultureel en cultuurtoeristisch gebied in Groningen (stad en provincie). De hal van het museum wordt heringericht tot een informatiecentrum. Door de informatievoorziening op één drukbezochte locatie te concentreren wordt volgens de Stichting Groninger Museum voor Stad en Lande een belangrijke stimulans gegeven aan de marketing van de verschillende instellingen. Daarmee wordt de potentiële uitstraling van het museum op andere cultuurtoeristische bezienswaardigheden en activiteiten beter benut. Het museum is met meer dan 200.000 bezoekers per jaar een van de belangrijkste dagattracties in Noord-Nederland. Daarnaast is het pand gesitueerd aan een belangrijke verbindingsroute tussen het station en de binnenstad van Groningen. Voor herinrichting van de ontvangsthal van het Groninger Museum wordt 50.000 euro aan EZ/Kompasmiddelen beschikbaar gesteld.

Duurzame ontwikkeling van industrieterrein Oosterhorn Voor de verdere ontwikkeling van het industrieterrein Oosterhorn in Delfzijl stelt het SNN 106.639 euro beschikbaar. Doel is een modern uitgerust, duurzaam bedrijventerrein te realiseren. Een samenwerkingsverband van een aantal bedrijven, de Stichting UFO Oosterhorn, heeft daartoe onder meer een aantal kringloopprojecten opgezet. Het betreft het tweede deel van een eerder in gang gezette ontwikkeling. Naast deze projecten komt de subsidie ten goede aan het management van het proces, de communicatie met belanghebbenden (zo mogelijk door de organisatie van een symposium) en de uitbreiding van het samenwerkingsverband. Daarin hebben nu zitting Groningen Seaports, North Refinery, AKZONobel, Waterbedrijf Groningen, Aluminium Delfzijl, Essent en de NOM. De toegekende subsidie komt uit EFRO D2/Kompasmiddelen.

14-02-2002 (02-005)