Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 5 februari 2002

Dierenbescherming organiseert kortingsactie castraties en sterilisaties vanaf Valentijnsdag

De Dierenbescherming afdeling Utrecht en omstreken organiseert vanaf Valentijnsdag een kortingsactie op de castratie en sterilisatie van katten. Van donderdag 14 februari t/m donderdag 14 maart kunnen particulieren een korting van â'¬ 5,- krijgen op de kosten van de operatie. Mensen met een U-pas, 65+-pas of studentenpas krijgen â'¬ 10,- korting.

De Dierenbescherming organiseert deze kortingsactie om iedereen, maar met name diegenen met een lager inkomen, te stimuleren hun kater of poes te laten helpen. Doel hiervan is om het grote overschot aan katten in de stad terug te dringen. Ieder jaar komen er veel jonge katjes bij, die op den duur zelf ook weer kleintjes krijgen. Vaak wacht hen een leven als zwerfkat op straat. Ook belanden er veel in het asiel. Vooral in de zomermaanden zitten de asielen overvol met katten. Met deze preventieve sterilisatie- en castratieactie wil de Dierenbescherming dit probleem een halt toeroepen.

Tegen inlevering van een nota van de dierenarts, een ingevuld declaratieformulier en een eventuele kopie van een U-pas, 65+-pas of studentenpas wordt de korting na afloop van de actie op uw rekening gestort. Vanaf 14 februari kunnen declaratieformulieren worden aangevraagd bij het kantoor van de Dierenbescherming Utrecht e.o., tel. 030- 246 88 66. De uiterlijke inzendtermijn voor de formulieren is 21 maart. Men kan voor de sterilisaties en castraties alleen terecht bij dierenartsen in de gemeenten Utrecht, Nieuwegein, IJsselstein, Maarssen, Breukelen, Woerden, Lopik, Linschoten en Montfoort.

Noot voor de pers: voor meer informatie, Jessie Hinten tel. 030-2468866