Gemeente Deventer

LAANBOOMVERJONGING WECHELERWEG

De gemeente wil het gedeelte van de Wechelerweg tussen de Oranjelaan en de Lichtenbergerlaan voorzien van een nieuwe laanbeplanting. Dit plan legt de gemeente graag aan u voor. Op 14 februari om 20 uur is er een informatieavond in zalencentrum Het Hof van Salland, Dorpsstraat 30, Diepenveen.

De gemeente zet de uitvoering van het laanbomenverjongingsbeleid, waar de voormalige gemeente Diepenveen mee begonnen is, voort. Doel van dit beleid is de nu nog eenzijdige leeftijdsopbouw van het Diepenveense bomenbestand meer te variëren. Het laanbomenverjongingsplan heeft tot doel in een periode van zestig tot tachtig jaar alle laanbomen in het buitengebied te verjongen om zo in de toekomst een evenwichtige opbouw en instandhouding van het bomenbestand te kunnen waarborgen.

Voorbeelden

De laatste jaren is een aantal lanen op deze wijze aangepakt en van jonge bomen voorzien. Voorbeelden hiervan zijn een deel van de Bathmenseweg in Lettele en een deel van de Frieswijkerweg in Schalkhaar. Ook aan delen van de Wechelerweg en de Boxbergerweg in Diepenveen is een laanbomenverjonging uitgevoerd.

Informatie

Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met B.J.Prummel van de afdeling Stad en Landschap van de Sector Stads- en Dorpsbeheer, telefoon 693262.