Provincie Zuid-Holland

12-02-2002
Partijen binden zich aan verlaagde A4

Donderdag 14 februari is het zover. Dan ondertekenen de partijen in het W4-project het convenant dat hen bindt aan de verbreding en verlaging van de A4 bij Leiderdorp. Namens het ministerie van Verkeer en Waterstaat tekent minister T. Netelenbos. Marnix Norder tekent namens de provincie Zuid-Holland. Victor Molkenboer doet dat namens de gemeente Leiderdorp, Ron Hillebrand namens Leiden en voor Zoeterwoude Sjaak Stuijt . Het ministerie van VROM wordt vertegenwoordigd door directeur-generaal mw. I. Bakker. De ondertekening vindt plaats in een feesttent bij de A4, juist op de plaats waar de weg onder de Oude Rijn door zal gaan.

De ondertekening vindt plaats tijdens een bijeenkomst van de Leiderdorpse belangenvereniging A4/HSL. Deze heeft hiervoor een feesttent ingericht. De totale lengte van de verdiepte ligging is circa 1,4 kilometer. De verdiepte weg wordt afgedekt door horizontale geluidsschermen, waardoor de barrièrewerking van de weg wordt geminimaliseerd aan weerszijden van de Oude Rijn. Door W4 ontstaan kansen voor duurzaam betere recreatieve verbindingen tussen de Leidse regio en het Groene Hart, waarbij de Munnikenpolder nadrukkelijk als 'voorportaal' van het Groene Hart wordt ingezet. Daarnaast wordt ook de toegankelijkheid van het veenweidegebied door W4 verbeterd. Verschillende gebiedslocaties aan weerszijden van de weg worden binnen W4 tot ontwikkeling gebracht. Hier ontstaan kansen voor aantrekkelijke woonmilieus en hoogwaardige kantoor- en bedrijvengebieden.

cijfers
de totale meerkosten voor het W4-plan bedragen bijna 79 miljoen euro (174 miljoen gulden). De bijdrage van het ministerie van VROM is 35 miljoen gulden, van Verkeer en Waterstaat 25 miljoen gulden, de provincie draagt 10 miljoen gulden bij en de gemeente Leiderdorp 30 miljoen gulden.

U bent van harte uitgenodigd bij de ondertekening aanwezig te zijn. Het programma is als volgt:
16.55 uur Aankomst minister en andere genodigden, Rijneke Boulevard nabij Carpet land,
Zoeterwoude
17.00 uur vertrek per boot naar feesttent in Leiderdorp, onderweg feitelijke ondertekening
17.25 uur Inleiding Marnix Norder in feesttent, aansluitend ondertekening en speeches minister
Netelenbos, mw. I. Bakker, DG VROM en V. Molkenboer (namens gemeenten) 18.10 uur vertrek per bus naar infocentrum HSL/A4 Bospolder Leiderdorp 18.30 uur specches van V. Molkenboer, M. Norder en H. Prins (DG Rijkswaterstaat)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeroen Disco van de afdeling Communicatie, telefoon 070 441 71 59 (buiten kantooruren via 06 53 484 062).