Gemeente Rijswijk

Digitale vernieuwing op komst in Rijswijk

Rijswijk, 12 februari 2002

Op 14 februari ondertekent burgemeester Van der Wel-Markerink een contract met het Delftse softwarehuis Green Valley. Dit bedrijf levert de gemeente Rijswijk de software die nodig is om de gemeentelijke inter- en intranetsites per 1 juli as. te vernieuwen en helpt de gemeente bij de implementatie daarvan. Door de vernieuwing van deze sites wordt de interne en externe informatievoorziening door de gemeente aanzienlijk verbeterd. Voor de gemeente Rijswijk is dit een belangrijke stap op weg naar interactieve dienstverlening.

Op de internetsite komt onder meer een overzicht van producten en diensten te staan.
Geleidelijk aan zal de dienstverlening steeds verder geautomatiseerd worden, met als uiteindelijk resultaat dat burgers en bedrijven gemeentelijke producten via het internet kunnen aanvragen. Deze ontwikkeling zal vermoedelijk nog enige jaren in beslag nemen.

Met intranet wordt de digitale informatievoorziening aan gemeentebestuurders en ambtenaren aangeduid. Een belangrijk onderdeel van de vernieuwde intranetsite wordt gevormd door een sterk verbeterd raadsinformatiesysteem.
Met deze doelstelling voor ogen is inmiddels ook een traject gestart dat er toe moet leiden dat t.z.t. alle gemeentelijke informatie digitaal gearchiveerd wordt.



Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2002 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.