Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-02-2002 Persberichten district Heuvelrug, 09.35 uur

Rijden onder invloed

DOORN Rond middernacht heeft de politie in Doorn een automobilist aangehouden die zijn voertuig niet geheel onder controle had. De man bleek na een blaastest te veel te hebben gedronken. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat de 50-jarige man uit Wijk bij Duurstede 1,55 promille alcohol in zijn lichaam had. Daarop werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van 7 uur. De Wijker werd net als zijn voertuig naar huis gebracht.

Gewapende Overval

RHENEN In de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 februari vond er een gewapende overval plaats op een horecagelegenheid aan de Utrechtsestraatweg.

Omstreeks 00.00 uur waren drie personeelsleden de zaak aan het opruimen toen ze werden verrast door vier gemaskerde overvallers. Onder bedreiging van een vuurwapen werd het personeel gedwongen op de grond te gaan liggen.

Nadat de overvaller de zaak hadden doorzocht, werden de personeelsleden opgesloten in de wijnkelder. Met een tot nu toe onbekend geld geldbedrag maakten de overvallers zich uit de voeten. De medewerkers wisten zich uit de kelder te bevrijden, waarna de politie werd gebeld. Het personeel bleef ongedeerd.

Pennenventer

MAARN Een 15-jarige jongen uit Huis ter Heide heeft gisterenochtend pennen verkocht in Maarn. De jongen verkocht langs de deuren de pennensetjes, die hij eerder op de markt had gekocht. Hij verkocht de pennen om wat extra zakgeld te verdienen. De verkoper wist niet dat hij een ventvergunning nodig had om zijn waar aan te bieden. De 15-jarige kreeg een bekeuring en werd na een goed gesprek op de bus naar huis gezet.

Duitse Bom

ELST Op de Elsterstraatweg in Elst ontstond gisterenmorgen enige commotie nadat bij graafwerkzaamheden een bom werd gevonden. Nadat de politie ter plaatse kwam werd de omgeving met linten afgezet.

Uit onderzoek door de EOD bleek dat het ging om een Duitse betonbom uit WOII. Het 250 kilo zware projectiel was onschadelijk en niet voorzien van lading. De EOD heeft de bom meegenomen om deze te demilitariseren.