Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-02-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.45 uur

Insluiper in vrachtauto

UTRECHT- Op woensdagmorgen rond 10.00 uur heeft de politie een 27-jarige man aangehouden omdat hij wist in te breken in een vrachtauto.

Rond 09.50 uur stond de 39-jarige chauffeur uit Hilversum zijn vrachtauto uit te laden op de Vismarkt, toen een passant hem erop wees dat er iemand in de cabine zat. De chauffeur liep hierop naar de portier van zijn vrachtauto, waarna de verdachte via de andere deur vluchtte. De chauffeur rende achter de man aan en kon hem aanhouden. De politie werd gewaarschuwd, die de man heeft overgenomen. De verdachte had niets gestolen uit de vrachtauto. Bij fouillering op het bureau trof de politie een gestolen paspoort aan. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Controle

UTRECHT- Op woensdag heeft de politie op verschillende plaatsen in de stad verkeerscontroles gehouden.

Op de Lunettenbaan werd van 09.00 uur tot 10.30 uur een gordelcontrole gehouden. Er werden 243 automobilisten gecontroleerd, waarvan 31 personen geen gordel droegen.

Van 11.10 uur tot 12.15 uur hield de politie een gordel- en snelheidscontrole op de Koningsweg. 218 voertuigen werden gemeten, waarvan 20 automobilisten harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 91 km/uur. 14 automobilisten droegen geen gordel.

Op de Amsterdamsestraatweg werd van 13.50 uur tot 16.15 uur een snelheidscontrole gehouden. Er werden 239 overtredingen genoteerd, waarbij de hoogst gemeten snelheid 98 km/uur was.

Jas over jas

UTRECHT- Op woensdagmiddag heeft de politie een 46-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

De verdachte had in een winkel aan de Rijnkade een jas ter waarde van 180 euro over zijn eigen jas aangetrokken en wilde zo de winkel verlaten. Hij kwam niet ver, want door de beveiliging van de winkel werd hij aangehouden. De man zal zich binnenkort voor zijn daad moeten verantwoorden voor de rechter.

Boutenslikker aangehouden

UTRECHT- In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie een 51-jarige man uit Utrecht aangehouden in verband met vernieling.

Om 02.00 uur kreeg de politie een melding dat de man de ruiten van een aantal winkels op het Groot Winkelcentrum vernielde. Ter plaatse zag de politie dat hij bij zon vier winkels vernielingen had aangebracht. Hierop heeft de politie hem aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Hier verklaarde de man dat hij nogal last had van zijn maag, omdat hij een aantal moeren, bouten en schroeven had ingeslikt. Röntgenfotos zullen nog gemaakt worden.

Dronken automobilist zonder rijbewijs

UTRECHT- In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie een 40-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij onder invloed was van alcohol.

Om 02.20 uur kreeg de politie een melding van een auto die een betonblok had geraakt op de Burgemeester van Tuyllkade. Ter plaatse trof de politie de man naast zijn auto aan, wankelend op zijn benen. Hij was ter hoogte van de Bernulestraat over een drempel gereden en had de macht over het stuur verloren. Hierdoor raakte hij een betonblok, waardoor de onderkant van zijn auto zwaar beschadigd werd. Uit een blaastest bleek dat de man teveel gedronken had. De man werd aangehouden en op het bureau bleek de man een alcoholpromillage te hebben van 1.55%. Ook had de man geen rijbewijs in zijn bezit. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.