Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-02-2002
Persberichten district Eemland Zuid 09.50 uur

Openlijke geweldpleging

AMERSFOORT- Omstreeks 14.50 uur kwam een melding binnen van een bebloede jongen aan de Amsterdamseweg. Ter plaatse werd het slachtoffer aangetroffen met een snijwond in zijn hoofd, waarschijnlijk toegebracht door een mes. De 16-jarige Baarnaar bleek verder in het gezicht te zijn gespoten met vermoedelijk traangas.

Even daarvoor had het slachtoffer bij een school aan de Kaliumweg een woordenwisseling gekregen met een groep jongens. Met een getuige rende de Baarnaar weg, waarna het op de Mijnbouwweg tot een treffen kwam met ca. 7 knapen.

Nadat het slachtoffer op die plaats met vermoedelijk traangas in het gezicht gespoten was renden hij en zijn getuige weg. Op de Amsterdamseweg kwam het opnieuw tot een treffen, waarbij één van de verdachten met een mes stekende bewegingen maakte in de richting van het slachtoffer. Toen hij een afweerbeweging maakte, werd hij geraakt in het hoofd.

Niet veel later werd een eveneens 16-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden. Op het bureau werd de Amersfoorter door zowel het slachtoffer als de getuige herkend als de dader. Het slachtoffer is met de snijwond in het hoofd overgebracht naar het Lichtenberg Ziekenhuis. Na kort onderzoek mocht hij weer naar huis. Waardoor de ruzie is ontstaan, is nog onduidelijk.

Bromfietscontrole

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag en -avond vond er een bromfietscontrole plaats op de Parelhoenstraat en bij het politiebureau in Amersfoort. Bij deze controle werden 136 bromfietsen gecontroleerd en kregen 116 bestuurders een bekeuring voor onder andere te hard rijden (45 keer), het niet dragen van een helm (26 keer), het niet kunnen tonen van een geldig bromfietscertificaat (16 keer), niet verzekerd (5 keer) en het niet of onjuist voeren van verlichting (4 keer).

Twee bromfietsen bleken een vals framenummer te hebben en één bromfiets bleek van diefstal afkomstig te zijn. De Amersfoortse 18-jarige bestuurder van deze bromfiets werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Een motoragent zag op de Zwaluwstraat een 19-jarige man op zijn bromfiets rijden. Kennelijk wilde de bestuurder uit Amersfoort aan de controle ontkomen, waarbij hij door verschillende brandgangen reed. De man kon uiteindelijk op het trottoir langs de Ganzenstraat worden klemgereden en worden aangehouden.

Aanrijding letsel

AMERSFOORT- Woensdag 13 februari omstreeks 22.45 uur reed een 39-jarige automobilist uit Arnhem over de Arnhemseweg, komende vanaf de Leusderweg en gaande in de richting van de Zonnehof. Bij het links afslaan naar de Zonnehof verleende de bestuurder geen voorrang aan een uit tegenovergestelde richting komende 22-jarige motorrijder uit Amersfoort.

Na de aanrijding gleed de motor 10 meter door en kwam op het wegdek tot stilstand. De motorrijder liep bij de aanrijding letsel op aan zijn rechterknie. Het slachtoffer werd met een ambulance overgebracht naar het Lichtenberg Ziekenhuis. De motor raakte beschadigd en werd weggesleept. De automobilist bleef ongedeerd.

Zonder vervoerbewijs

AMERSFOORT- Op het NS-station in Amersfoort werd woensdag om 23.21 uur een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden, omdat hij zonder geldig plaatsbewijs in de trein zat. Toen de man werd aangetroffen, bleek hij in diepe slaap en niet wakker te krijgen.

In eerste instantie gaf de zwartrijder nergens antwoord op en daarnaast bleek hij niet te beschikken over een ID-kaart of paspoort. Later bleek de man alleen wat gebrekkig Engels te spreken.

De man zit vast tot onderzoek duidelijk heeft gemaakt of hij illegaal in ons land verblijft.

Tasjesroof
AMERSFOORT- Op de Weverssingel is woensdagavond 13 februari om 19.15 uur een 59-jarige vrouw uit Amersfoort het slachtoffer geworden van een tasjesroof.

De vrouw was net uit een bus gestapt toen ze een ruk aan haar tas voelde, die ze over haar linkerschouder had hangen. Direct daarna zag ze een jongen op een fiets, die er met haar tas vandoor ging in de richting van t Zand. In de tas zaten onder meer een rijbewijs, paspoort, sleutels, bankpassen en contant geld.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie district Eemland Zuid, tel. 0900-8844.