Postbus 4240 Politie Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 14 februari 2002


Motorrijder breekt been Hillegom (D1)
Een 41-jarige motorrijder uit Krommenie brak op woensdag 13 februari rond 07.30 uur bij een aanrijding op de Weeresteinstraat een been. Een 30-jarige automobiliste uit Alkmaar zag bij het keren de motorrijder over het hoofd. Daarop volgde de aanrijding. De motorrijder is overgebracht naar het LUMC.

Rijden onder invloed Noorden (D5)
Een 37 jarige automobilist uit Noorden is donderdag 14 februari omstreeks 01.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man reed over de Simon van Capelweg toen hij gecontroleerd werd. Hij bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 295. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Dronken Voorschoten (D4)
Woensdagmorgen 13 februari belde een ongeruste 27-jarige automobilist uit Den Haag het alarmnummer 1-1-2. Hij zag omstreeks 08:30 uur op de Rijksstraatweg in Wassenaar een personenauto enorm slingeren. De gewaarschuwde politie heeft de bestuurder; een 48-jarige vrouw uit Wassenaar, op de Bachlaan in Voorschoten aangehouden. De vrouw was dermate onder invloed dat ze tijdens het verhoor in slaap viel. Haar alcoholgehalte werd vastgesteld op 1245 ug/l; en dat is ruim 2,5 promille. De Haagse melder heeft met claxonneren overig verkeer voor de vrouw proberen te waarschuwem. Het mag een wonder heten dat er geen ongevallen zijn gebeurd. Wel reed de vrouw langs wegwerkzaamheden op de Rijksstraatweg een bebakeningspaaltje om.

Kind omver gereden Leiden (D4)
Op de stoep van het Vijf Meiplein werd woensdagmiddag 13 februari 16:30 uur een 3-jarige jongetje door een scooter aangereden. Voor het jongetje viel het letsel mee. Ambulancepersoneel heeft hem ter plaatse medisch kunnen verzorgen. De politie zal aan de hand van het verzekeringsplaatje de zondagsrijder achterhalen.

Geslagen Leiden (D4)
Een 13-jarige jongen uit Leiden heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. Hij was die middag op een veldje bij de Atjehstraat aan het knikkeren en kreeg ruzie met een andere jongen. Een derde jongen die met de ruzie niets te maken had, sloeg hem op het oog. Bij de Eerste Hulp van het LUMC bleek het om een flinke kneuzing te gaan. Bij de politie zijn naam en adres van de jongen bekend. HIj zal uitgenodigd worden om zijn kant van het verhaal te vertellen.

Inbrekers aangehouden Leiden (D4)
Donderdagmorgen 14 februari heeft de politie twee mannen; 21 en 22 jaar en in Leiden woonachtig, aangehouden. Rond 06:00 uur meldde een buurtbewoner dat werd ingebroken in een restaurant aan de Lage Rijndijk. Door de openstaande deur gingen de agenten naar binnen. De ene inbreker had zich in de koelcell proberen te verstoppen. Nummer twee had zich op het toilet opgesloten. Beide mannen zijn aangehouden en op het politiebureau ingesloten. Met de eigenaar van het pand zal worden wat er vernield of gestolen is.

Inbraak in woning en diefstal vanuit schuur Moordrecht (D1)
Van dinsdag 12 op woensdag 13 februari werd er ingebroken in een woning aan de Fazantendreef. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. Het is nog niet bekend of er goederen uit de woning zijn gestolen. In de middag of avond van maandag 11 februari werden er twee fietsen gestolen uit een niet afgesloten schuur van een woning aan de Leliestraat. De fietsen stonden in de schuur niet op slot.

Inbreker op heterdaad betrapt Gouda (D1)
De politie kon op donderdag 14 februari rond 03.00 uur in een woning aan de Marendijkpoldersingel een 40-jarige man uit Gouda aanhouden. De man had een raam opengebroken om in de woning te komen. Een getuige tipte de politie. Deze wist vervolgens de verdachte op heterdaad te betrappen. De verdachte is ingesloten.

Auto-inbraken Gouda (D2)
Op verschillende plekken in Gouda zijn op 12 en 13 februari autoruiten ingeslagen waarna verschillende goederen zoals laptops uit de auto zijn meegenomen De auto's stonden geparkeerd op de Geraniumstraat, de Groenhovenweg, het Schubertplein, Klein Amerika en Boschlust. Ook constateert de Goudse politie dat de laatste tijd vaak de achterruit van de auto het moet ontgelden waarna de inhoud van de kofferbak wordt meegenomen. In de vorige week werd ook in auto's aan de Ferdinand Huyckstraat, het Ronsseplein en de Hoge Gouwe ingebroken. De politie heeft inmiddels ruim 10 aangiftes binnen. De politie adviseert daarom om nooit waardevolle spullen in de auto achter te laten, ook niet als deze uit het zicht worden gelegd. Om auto-eigenaren alerter te maken voorziet de Goudse politie zoveel mogelijk auto's van een waarschuwing voor deze vorm van diefstal.

Inbraak sportkledingbedrijf Alphen a/d Rijn (D3)
In de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 februari is bij een sportkledingbedrijf aan de H. Kamerlingh Onnesweg ingebroken. Uit het sportkledingbedrijf is een grote hoeveelheid sportkleding meegenomen. De inbraak werd woensdagochtend rond 08.15 uur ontdekt door iemand van het ernaast gelegen bedrijf. Ook daar was ingebroken, maar niets meegenomen. Wel was het pand doorzocht. De politie is op zoek naar getuigen van de inbraak. Zij kunnen zich melden bij de Alphense politie via telefoonnummer 0900-8844.

Verkeerscontrole Nieuwerkerk a/d Ijssel (D2)
De politie heeft op woensdag 13 februari tussen 13.00 en 16.00 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 17 bromfietsers/scooters naar het politiebureau begeleid. Elf daarvan werden bekeurd voor het overschrijden van de constructiesnelheid (9), één voor het niet hebben van een voorrem en één voor het onverzekerd en zonder helm rondrijden. Vijf bestuurders van personenauto's werden bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs (2), voor het overschrijden van de maximum snelheid (1), voor het overschrijden van een doorgetrokken streep (1) en voor het rijden zonder losbreek/rem-inrichting van de aanhanger (1).

--- einde berichten ---