Gemeente Appingedam

13-2-2002 Woonplan Appingedam moet voor juli ingediend zijn


APPINGEDAM - Het Woonplan van Appingedam moet voor 1 juli aanstaande ingediend zijn bij de Provincie. In mei of juni zal de (nieuwe) gemeenteraad formeel een besluit nemen. Vooraf-gaand aan de besluitvorming zal een gemeentebrede informatie-bijeenkomst worden belegd.
In het Woonplan, dat opgesteld wordt door bureau KAW, wordt op hoofdlijnen geschets voor welke opgaven Appingedam staat op het gebied van het wonen tot en met 2010. In het Woonplan wordt gesteld dat de binding van 55 tot 65-jarigen aan Appingedam verbeterd moet worden en dat het tekort van seniorenwoningen moet worden opgelost, zowel bij huur- als bij koopwoningen. Ook het aantrekkelijk wonen voor gezinnen en een evenwichtige verhouding tussen huur- en koopwoningen zijn speerpunten van beleid voor de komende jaren. Zoals bekend gaat men uit van het bouwen van 1000 woningen en het slopen van 900 woningen in de komende acht jaar. In de tweede helft van die periode zal de sloop plaatsvinden.
In het Woonplan wordt ook de nodige aandacht gegeven aan de sociale aspecten van het wonen en leven in buurten en wijken. Vooral in de wijk Opwierde hopen gemeente en woningcorpora-ties, samen met andere betrokkenen, de komende jaren te werken aan een aanzienlijke kwaliteitsverbetering.