Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Overheid start duurzaamheidsdebat op internet (14-2-2002)


Van 14 februari tot en met 28 maart voert het kabinet onder www.nsdodebat.nl een duurzaamheidsdebat op internet. Het virtuele debat vindt plaats in het kader van de Nationale Strategie voor Duurzame Ontwikkeling (NSDO). Het debat wordt gevoerd rond de vier hoofdthema's van de NSDO: klimaat en energie, bevolking, biodiversiteit en verantwoord besturen. Het debat wordt op 14 februari geopend met reacties van Doekle Terpstra (voorzitter CNV), Lodewijk de Waal (voorzitter FNV) en Hans Bolscher (directeur Stichting Max Havelaar). Zij reageren onder andere op stellingen over immigratiebeleid, de import van produkten uit ontwikkelingslanden en over nieuwe technologie.
Het debat op Internet is onderdeel van de Maatschappelijke Verkenning die in maart wordt uitgevoerd door de Projectgroep NSDO. De resultaten van de Maatschappelijke Verkenning worden begin mei aangeboden aan de Tweede Kamer.
Het debat op Internet wordt georganiseerd in samenwerking met de campagne 'en dan nu: Echte Welvaart' en de 'campagne wereldburgers.nl'.

( bron: http://www.vrom.nl/pagina.html?id=1&goto=6665&site=persbericht )


---